Adjudicat per 1,6 milions un nou tram de la separativa d'aigües a Santa Coloma

Marsol defensa que gràcies a les accions fetes “s’ha millorat molt” i ha negat que la pluja del 6 de setembre provoqués cap inundació

El comú d’Andorra la Vella ha adjudicat aquest dijous per un import d’1,6 milions d’euros els treballs d’un nou tram de la separativa d’aigües de Santa Coloma. Aquestes obres, que han de començar en breu i que s’allargaran fins a l’estiu de l’any que ve, afectaran les avingudes Enclar i Santa Coloma entre la Borda Mateu i el carrer Gil Torres. Quan estigui enllestit, ja només quedarà un darrer tram, entre la cruïlla que va al col·legi Janer i on s’està construint l’edifici per albergar els frescos de Santa Coloma, per donar per conclosos els treballs de la separativa al poble. Tal com ha manifestat la cònsol major, Conxita Marsol, la voluntat seria la de poder realitzar aquestes obres l’any que ve.

Els treballs que es duran a terme a partir d’aquesta tardor serviran no només per fer la separativa sinó també per embellir el carrer, seguint la línia que s’ha fet a l’avinguda d’Enclar, és a dir, construir una rambla amb carril bici i voreres més amples.

La cònsol major ha defensat els treballs que s’han fet al llarg d’aquest mandat a Santa Coloma, ja que ha remarcat que se n’ha encarat el gruix. De fet, s’ha referit al problema que hi va haver el 6 de setembre en el tram de l’avinguda d’Enclar en què es voldria actuar l’any que ve. Ha negat que es tractés de cap “inundació ni d’aiguats” i ha detallat que l’alçada de l’aigua no era “ni un pam” i que, a més, el problema es va resoldre en “deu minuts”. A més, ha defensat que gràcies a les obres que s’han fet “s’ha millorat molt” i que si no haguessin estat fets els trams acabats “sí que s’hagués inundat”. De fet, ha concretat que els treballs han començat per les parts altes per evitar les acumulacions a les baixes.