Publicitat
Publicitat

Adjudicats els estudis per comprovar la contaminació per carburants del sòl al Pas de la Casa

La zona analitzada serà tot l'entorn de la plaça dels Vaquers, el carrer Bearn i l'església del Pas de la Casa.

Aquest dimecres a la tarda, el portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha confirmat l'aprovació i l'adjudicació dels estudis d'investigació de l'estat dels sòls al Pas de la Casa a l'agrupació d'empreses Ecotècnic + Tecoman'98. L'objectiu d'aquest estudi és delimitar el sòl afectat per contaminació d'hidrocarburs i comprovar si el terreny i les aigües subterrànies estan també contaminades. Pel que fa a l'àmbit de treball, la zona analitzada serà tot l'entorn de la plaça dels Vaquers, el carrer Bearn i l'església del Pas de la Casa.

En relació amb el pla establert, Cinca ha explicat que l'estudi "comptarà amb un pressupost màxim de 45.000 euros i estarà dividit en tres fases que hauran de realitzar-se en funció dels resultats obtinguts en els processos anteriors". D'aquesta manera, l'execució o no de cada part del procés dependrà dels resultats de la fase anterior.

El procés s'iniciarà amb una fase de diagnosi de la situació inicial que permetrà emetre un informe que acabarà determinant si cal executar les fases següents. Així, en cas de ser necessari, s'efectuaria una segona fase d'estudi de risc per a les persones i només si aquest estudi indiqués l’existència de risc no acceptable per a les persones i per tant es considerés que hi ha contaminació de sòls o aigües, es realitzaria una tercera fase en què s'estudiaren els objectius de descontaminació.

Respecte al pressupost destinat, cal matisar que donada la variabilitat de les tasques a realitzar, l'adjudicació no té un preu tancat, però en cap cas la despesa superarà els 45.000 euros establerts inicialment.