Publicitat
Publicitat

Admesa a tràmit la demanda de La Hispano Andorrana contra el Govern i 3 empreses del sector

La companyia ha detectat "irregularitats" al concurs per la concessió de línies de transport, el qual segueix en 'stand by' per part del Govern

El Tribunal de Batlles ha admès a tràmit la demanda presentada per la societat La Hispano Andorrana contra el Govern, però també contra tres empreses del sector: la Cooperativa Interurbana, Novatel i Regitours. Així ho publica el BOPA aquest dimecres. Els motius d'aquesta demanda són les "irregularitats" que ha detectat la companyia querellant al concurs per a la concessió de les línies de transport nacional regular de viatgers. Aquest concurs, que es va obrir a l'estiu, es troba en 'stand by' per part del Govern malgrat que s'hauria d'haver adjudicat abans d'acabar l'any. Les empreses romanen a l'espera i lamenten no tenir informació al respecte.

Pel que fa a la demanda, fonts de La Hispano Andorrana han explicat que el plec de bases deixava clar que les empreses només podien presentar una proposta per lot, i no presentar-ne a més d'un lot dins del concurs. Però hi ha companyies, les quals estan dins la demanda, que al tenir participacions en més d'una societat acabaven postulant per més d'un lot.

El plec de bases deixava clar que si es donava aquesta situació, automàticament les empreses havien de quedar fora del concurs. Així ho van denunciar des de La Hispano Andorrana, motiu pel qual el Govern va decidir aturar la concessió. Finalment, però, l'Executiu va anunciar que no hi havia irregularitats. Va ser llavors quan la companyia de transport públic va presentar recurs al Govern, aquest va ser "desfavorable" (en data 14 d'octubre), i va acabar portant-lo a la justícia.

En qualsevol cas, aquest recurs no hauria de ser un impediment perquè el concurs per adjudicar el nou model de transport públic seguís endavant. Fonts del sector han lamentat el silenci de l'Executiu, que en part s'estaria escudant en el traspàs de Transports, que ostentava el ministre Jordi Alcobé i des de fa uns mesos recau en Jordi Torres. La voluntat era que el nou model entrés en vigor aquest mateix any, però tot apunta que s'allargarà.

L'estació nacional d'autobusos encara no està acabada

D'altra banda, i pel que fa a les obres de la futura estació nacional d'autobusos, encara falten elements com les barreres d'entrada i de sortida o finalitzar els despatxos interns. S'hi està treballant i amb celeritat, asseguren fonts del sector, per intentar acabar-la al més aviat possible. Però segueix sense haver-hi data definitiva.

Precisament, sobre la possibilitat que la data es pugui retardar novament, el ministre  Portaveu, Jordi Cinca, ha destacat que no tenen cap informació en aquest sentit i que s'espera que estigui operativa la primera quinzena de març. En tot cas, ha afegit, si no es compleix aquesta data, serà responsabilitat de l'empresa. Quant al concurs sobre les línies regulars, ha confirmat que s'estan analitzant les diferents ofertes i que quan hi hagi una proposta s'elevarà al Govern perquè es pugui prendre una decisió.