Publicitat
Publicitat

Admesa a tràmit una nova demanda dels Cierco contra BPA

Es tracta del recurs contra l'informe de l'INAF que determina que BPA és inviable

El Tribunal de Batlles de la Secció Administrativa ha admès a tràmit una nova demanada presentada pels socis majoritaris de BPA, Higini Cierco, Ramon Cierco, Ricard Climent, Frederic Borràs i Joan Pau Miquel, contra l’acord de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) de data 24 d’abril del 2015, mitjançant el qual es va aprovar un informe que determina que l’entitat financera Banca Privada d’Andorra és inviable. Així es fa púbic aquest dimecres al BOPA, perquè aquells que tinguin un interès directe i legítim es puguin adherir a la demanda.

La demanda contra l'INAF, tal com va explicar en el seu moment l'advocat dels socis majoritaris, Jaume Bartumeu, es basa en el fet que consideren que s'incompleix el Codi de l'administració perquè aprova un informe que determina que l'entitat és inviable sense previsió que es pugui anar cap a la reestructuració, sense que aquest s'hagi publicat o difós. Segons Bartumeu, els accionistes tenen dret a conèixer aquestes informacions sobre les quals es basen les decisions de l'INAF i a fer les al·legacions a les argumentacions d'aquest document. Per això, demanen una còpia d'aquest document elaborat pel regulador.

A principis de maig, la Batllia ja va admetre a tràmit la demanda presentada pels accionistes majoritaris de Banca Privada d'Andorra contra les mesures cautelars que va prendre el Consell d'Administració de l'INAF els dies 10 i 11 de març, que corresponien a la decisió d'intervenir l'entitat i de cessar el seu Consell d'Administració.