Publicitat
Publicitat

Aixequen la prohibició de fer foc als berenadors

Les pluges caigudes dimarts i l'acusada baixada de les temperatures porten a Protecció Civil juntament amb els comuns de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany a aixecar les restriccions vigents des de dissabte passat a les tres parròquies

Protecció Civil i els comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria han aixecat la prohibició de fer foc als berenadors de les tres parròquies, que estava vigent des de dissabte per l’elevat risc d’incendis en aquesta zona del país. La pluja caiguda aquest dimarts i la baixada de temperatures han fet que el risc d'incendis hagi baixat notablement i ha portat a Protecció Civil a aixecar les restriccions, encara que el director de l'entitat, Francesc Areny, avisa que "caldrà estar alerta els propers dies", i no descarta noves prohibicions.

Les pluges caigudes aquest dimarts i el descens acusat de les temperatures han fet que Protecció Civil, juntament amb els comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria, hagin aixecat la prohibició de fer foc als berenadors d'aquestes parròquies, una prohibició que estava vigent de de dissabte passat, quan es va constatar un risc extrem d'incendis. Cal recordar, en aquest sentit, que el Comú d’Andorra la Vella, a més de prohibir fer foc als berenadors, va prendre la decisió d’anul·lar el castell de focs previst pel passat dilluns a la nit, amb motiu de la Festa Major. Protecció Civil ja havia alertat d'una situació complicada després d’uns mesos de primavera amb pluges abundants que han fet recréixer el sotabosc combinada amb la sequedat provocada pel vent de nord. 

Segons el director de Protecció Civil, Francesc Areny, “la pluja que ha caigut aquest dimarts ha fet baixar notablement el risc d’incendis i ens ha permès aixecar les restriccions fins a nova ordre”. Tot i això, Areny vol deixar clar que caldrà estar alerta “a veure com evoluciona el temps en els propers dies, ja que el vent del nord pot assecar la vegetació ràpidament”, i no descarta noves prohibicions. 

Areny també ha posat en relleu “la notable baixada de les temperatures, fet que també ha ajudat a aixecar les restriccions”, i ha afegit que “sembla que ara venen uns dies tranquils amb temperaturas no massa elevades, però es pot complicar si fa vent i no torna a ploure”. En aquest sentit, les previsions meteorològiques indiquen que fins dijous de la semana vinent no hi hauria pluja.