Publicitat
Publicitat

Ajuts d'entre 2.000 i 4.000 euros per als productors de vins de qualitat controlada

Aquestes subvencions culminen el procés de reconeixement i es calcula que l'import establert es correspon aproximadament a un euro per ampolla

Els productors de vi podran obtenir una ajuda d’entre 2.000 i 4.000 euros a l’any per al foment de la producció de vi de qualitat controlada d’Andorra. Tal com ha explicat el director d’Agricultura, Landry Riba, l’import d’aquests ajuts s’ha calculat tenint en compte la diferència entre els costos d’una producció ordinària i un procés de qualitat controlada.

Segons ha remarcat Riba, aquests ajuts culminen el procés de reconeixement de la qualitat controlada del vi, amb la voluntat que el consumidor tingui una garantia i alhora que els vins que es fan al país tinguin visibilitat tant al mercat nacional com internacional, a més de diversificar la producció agrícola nacional. El decret per regular aquests ajuts arriba després que al novembre del 2016 s'aprovés el reglament que fixa les condicions per sol·licitar l’ús del segell de qualitat controlada del vi, i que estableix els requisits tècnics que s’han de seguir des del cultiu de la vinya fins a l’etiquetatge de les ampolles. Des de llavors, sembla que tres dels quatre cellers del país s’han interessat pel procés, segons Riba.

Les ajudes es donaran per anyada i tipus de vi i s’ha determinat un màxim per explotació agrària (de dos tipus per any) per evitar un incentiu a la quantitat. Segons els càlculs del departament, l'import establert es correspon aproximadament a un euro per ampolla.