Alerta per un intent de frau a obligats tributaris mitjançant SMS

El Govern recorda que Tributs i Fronteres no disposa d'un servei de notificació específic a través del telèfon mòbil

El Govern ha detectat, gràcies a la col·laboració de diversos obligats tributaris, un intent de frau de 'phishing' que concerneix el departament de Tributs i Fronteres del ministeri de Finances. Tan bon punt s'ha detectat la temptativa de frau, s'ha seguit el protocol habitual i els fets s'han denunciat al Cos de Policia. 

El 'phishing' és la pràctica consistent a enviar correus electrònics suplantant la identitat d'una entitat amb la finalitat d'aconseguir informació dels destinataris que pugui ser utilitzada fraudulentament de manera posterior. 

L'atac utilitzava la següent metodologia. Els obligats tributaris reben un missatge SMS en el qual se'ls indica que haurien pagat dues vegades la tributació corresponent i s'apunta que per efectuar el retorn han de fer clic en un enllaç a una pàgina web, que s'adjunta en el mateix text. Obrint aquest enllaç es desplega un formulari per inscriure les dades bancàries personals

D'aquesta manera, l'executiu alerta a la ciutadania que en cas de trobar-se amb un missatge SMS o un correu electrònic d'aquestes característiques no cliquin sobre l'enllaç i que, en cas de dubte, s'adrecin al ministeri corresponent. També es destaca que el departament de Tributs i Fronteres no disposa d'un servei específic de notificació a través d'SMS.