Publicitat
Publicitat

Alerta per un vessament d'hidrocarburs al rec d'Engordany

L'origen del gasoil seria el dipòsit domèstic d'un xalet particular

Els bombers controlen un vessament d'hidrocarburs que ha contaminat el rec d'Engordany aquest dilluns al migdia. L'avís l'han rebut a les 15.15 hores i l'origen del gasoil prové d'un dipòsit domèstic d'un xalet particular situat a la part alta d'Engordany, que en el moment dels fets l'estava omplint una empresa especialitzada.

Cap a les 16 hores la Unitat d'Inspecció del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat ha rebut l'avís dels bombers per la detecció d'un vessament d'hidrocarburs a Engordany. Els inspectors han identificat l'origen del vessament: el manteniment d'un dipòsit d'hidrocarburs domèstic. Segons informa el Goverm, l'hidrocarbur vessat ha anat a parar a la xarxa de clavegueram fins arribar a l'estació depuradora d'aigües residuals Edar Sud, on s'ha activitat el protocal per desviar les aigües contaminades amb gasoil al tanc de pluvials a l'espera de poder-les reintrodouir de manera controlada al procés de depuració. D'aquesta manera, s'ha minimitzat l'afectació del gasoil al medi natural.

De moment, no s'ha informat de la quantitat vessada d'hidrocarbur. Segons fonts pròximes al cas, els treballs per carregar el dipòsit s'haurien iniciat a les 13 hores, i s'investiga si la fuita s'ha produït en l'embrancament de la mànega amb el dipòsit o, per contra, és el dipòsit el que tindria alguna fuga. A més, segons les mateixes fonts, les restes d'hidrocarbur podrien continuar presents al rec durant un parell de dies.