L'Alt Urgell ja deriva les proves PCR a Andorra per minimitzar el temps de resposta

La Seu ha cedit part del Centre Cívic als gestors Covid que fan el seguiment de contactes

L'Alt Urgell deriva des d'aquest dijous totes les proves PCR a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, en comptes de fer-ho a l'Arnau de Vilanova de Lleida, com fins ara. Tal com ha donat a conèixer l'ajuntament de la Seu d'Urgell, aquest canvi permetrà tenir el resultat de la prova el mateix dia si la recollida es realitza al matí o l'endemà a primera hora si es fa a la tarda. Aquesta novetat facilitarà la tasca de l'equip d'atenció primària i salut pública que ha de fer el control dels casos i el rastreig dels seus contactes. Aquest fet, afegeixen des del consistori, "ha estat possible en el marc de col·laboració en matèria sanitària entre la Seu d'Urgell i Andorra, com n'hem tingut altres exemples durant la pandèmia de la Covid-19".

Segons ha manifestat l'alcalde de la Seu d'Urgell,  Jordi Fàbrega, "per fer front a aquesta pandèmia cal la col·laboració de totes les administracions per tal d'anticipar-nos a les necessitats i estar preparats per donar resposta als possibles rebrots que hi puguin haver fins que no hi hagi una cura o vacuna efectiva". Tanmateix, "és fonamental reduir el temps de resposta dels resultats de les PCR de casos sospitosos i facilitar la feina dels professionals per tal de tallar les cadenes de contagi. En aquest sentit, la col·laboració amb Andorra ha estat vital i agraeixo la implicació del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i del Govern d'Andorra, especialment del seu ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per haver-ho fet possible", ha afegit l'alcalde.

D'altra banda, l'ajuntament de la Seu d'Urgell també ha donat a conèixer que ha cedit a l'Institut Català de la Salut una part de la sala polivalent del Centre Cívic i un despatx de manera gratuïta i fins al setembre de 2021. El CAP de la Seu d'Urgell ubicarà en aquests espais els gestors Covid que s'han incorporat recentment per fer el seguiment i control dels contactes dels pacients contagiats. A més, es preveu que l'espai pugui servir com a punt de recollida de mostres i possibles visites si hi hagués un increment de l'activitat.

Així, durant l'estiu s'instal·larà una paret retràctil dins la sala polivalent que permetrà dividir la sala en dos espais separats amb entrades i sortides independents. D'aquesta manera, indiquen des de l'ajuntament, "segueix la col·laboració entre les institucions per fer front a la pandèmia i es preparen les instal·lacions municipals davant un possible increment de casos en el futur pròxim".