Andorra i Espanya signen un acord de cooperació per a la promoció de la donació de sang

També per a l’obtenció de components sanguinis per a transfusió

El ministre de Salut, Carles Álvarez, i la seva homòloga espanyola, Maria Luisa Carcedo, han signat aquest dijous un acord de cooperació entre el ministeri de Salut d’Andorra i el ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat d’Espanya, en el marc de la salut pública, per a la promoció de la donació de sang i l’obtenció de components sanguinis per a transfusió. Carles Álvarez i la ministra espanyola, Maria Luisa Carcedo, s’han reunit a Madrid i han tractat diversos temes d’interès comú.

A través de l’acord administratiu signat aquest dijous, ambdós països formalitzen la seva cooperació de manera recíproca i amb l’objectiu de protegir els interessos comuns en l’àrea de la medicina transfusional, promocionar la donació de sang entre la població i importar components sanguinis per a transfusió entre els dos territoris i promoure i impulsar el funcionament dels sistemes d’hemovigilància. El desplegament de les accions derivades d’aquest acord s’implementarà a nivell tècnic i en col·laboració entre els ministeris de Salut dels dos països.

Actualment, ja es disposa d’un conveni d’importació de productes sanguinis amb França, del 13 de novembre del 2017. A començaments del 2017 es van iniciar les converses amb l’estat espanyol per disposar d’un conveni similar al que actualment disposa el SAAS amb França, per tal d’assegurar l’autosuficiència de sang al Principat.