Publicitat
Publicitat

45 persones queden atrapades a causa de la nevada a la RN320

Les autoritats andorranes i franceses han participat en les tasques d'auxili dels conductors i passatgers, que van reallotjar-se entre el Pas de la Casa i la zona de Porté, així com en la neteja de la carretera

La Policia i els Bombers d'Andorra han participat, juntament amb equips de la Gendarmeria i Bombers francesos, en la recuperació dels vehicles i evacuació dels conductors i passatgers que van quedar bloquejats el dimecres a la nit a la carretera RN320 entre La Croisade i el Coll de Pimorent. En total van ser 15 vehicles i 45 persones atrapades com a conseqüència del fort vent que, juntament amb la neu, van formar congestes que van obligar els conductors a aturar-se.

La prefectura de l’Arieja va comunicar aquest dimecres a les 11 de la nit aquesta situació, demanant la col·laboració de les autoritats andorranes, que van allotjar 28 persones al Pas de la Casa, a l’Hotel Isard. Per la seva banda, les autoritats franceses també van evacuar 17 persones més pel vessant de Porté-Pimorent.

Els equips francesos i andorrans estan col·laborant, aquest dijous, en les tasques de neteja de la carretera des del Pas de la Casa i fins el Coll de Pimorent i Porté-Pimorent. A més, els equips de la gendarmeria i Bombers francesos, així com la Policia i els Bombers andorrans, treballaran durant tota la jornada de dijous per recuperar el vehicles atrapats i dirigir-los cap a Porté-Pimorent amb les persones que hi viatjaven.

Aquestes tasques es fan en col·laboració entre la Prefectura de l'Arieja, la Prefectura dels Pirineus Orientals i Protecció Civil d'Andorra.

Per tot plegat, l'accés a França, que es va tancar aquest dimecres a la tarda, no s'ha reobert fins divendres al matí.