Publicitat
Publicitat

Andorra Telecom inverteix 10,5 milions a MásMóvil

L'entrada en la companyia espanyola ha de comportar beneficis per al país, segons Alcobé i Nadal

Andorra Telecom ha tancat aquest dimarts la compra d'un 2,7% de les accions de l'operador espanyol MásMóvil la qual cosa ha suposat una inversió per a la companyia de 10,5 milions d'euros. L'operació s'emmarca en la compra per part de l'empresa espanyol de Yoigo, la qual cosa ha portat a una ampliació de capital. Tant el ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions i president del Consell d'Administració d'Andorra Telecom, Jordi Alcobé, com el director general de la companyia, Jordi Nadal, han destacat els beneficis que se'n poden derivar d'aquesta operació.

Així, Alcobé ha destacat el fet que no només hi ha un rendiment financer sinó que "s'incrementen les línies de negoci i les oportunitats" ja que a curt termini aquest acord pot suposar que una part de les trucades a la comapnyia es puguin gestionar des del Call Center de la Massana i que això suposi la creació d'un centenar de llocs de treball. Nadal ha manifestat que perquè això acabi quallant cal que el preu sigui competitiu i sembla que en aquest sentit, ja hi hauria acord i ara caldrà veure els requisists que des de MásMóvil es fixen pel que fa a la qualitat del servei. També, al llarg d'aquest 2016 es podria acabar tancant un acord a través del qual els andorrans que viatgen a Espanya vegin eliminat el 'roaming' que ara com ara s'ha de pagar. D'aquesta manera, s'estan analitzant les condicions tècniques d'aquesta qüestió perquè els clients se'n puguin beneficiar.

A més llarg termini, es preveu la possibilitat que des del servei d'Andorra Telecom es pugui gestionar la facturació d'aquest operador que és el quart del territori espanyol, amb un 10,5% de quota de mercat i una facturació de 1.000 milions d'euros a l'any. També hi ha la possibilitat que l'experiència d'Andorra Telecom en el desplegament de la fibra òptica pugui ser aprofitada per MásMóvil, especialment pel que fa al servei d'empreses. Si totes aquestes accions es culminen es preveu que això pugui suposar per a Andorra Telecom uns ingressos de set milions d'euros en cinc anys.

Beneficis per al país

Alcobé ha insistit en els beneficis que es deriven d'aquesta operació i, malgrat en un inici era previst que es pogués invertir en un operador per tenir-ne el control, ha manifestat que després de veure les diferents possibilitats va anar prenent força aquesta tant per les "sinergies" que s'estableixen com per la "possibilitat de tenir beneficis per al país".

Nadal ha recordat que en base a la llei de creació de la companyia Andorra Telecom SAU, la inversió que es pot arribar a fer en un operador estanger no pot ser superior al 5% dels fons propis, que se situen en 310 milions, per la qual cosa hauria d'haver estat al voltant del 15 milions. De fet, aquesta és la quantitat de diners que es pretenien invertir però se'ls ha atorgat accions per valor d'aquests 10,5 milions arran de la bona acollida que ha tingut aquesta ampliació de capital per a la compra de Yoigo que, tot i que resta pendent de l'aprovació de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència espanyola, no ha d'afectar l'acord a què han arribat Andorra Telecom i MásMóvil, segons Nadal.