Andorra Telecom soterra la darrera "gran zona" de línia aèria que quedava al país

Es tracta dels serveis que arriben a l'estació de Pal Arinsal

Andorra Telecom està completant el soterrament de l'última "gran zona" en què la línia de serveis de la companyia encara era aèria: la que subministra a l'estació de Pal-Arinsal. Els darrers dos anys la companyia ha dut a terme els treballs de soterrament de la línia i en una setmana haurà retirat ja les pilones que sostenien els cables, amb la qual cosa ja no quedarà ni la línia aèria ni els pals. La inversió que s'ha fet és de 130.000 euros i tal com ha explicat Josep Vilana, del departament de Client d'Andorra Telecom, es dona "una garantia de servei", ja que amb el soterrament s'aconsegueix eliminar els riscos externs, com els meteorològics, que poden afectar la línia i a més s'aconsegueix una millora paisatgística, ja que s'elimina l'impacte visual.

Segons ha detallat Vilana, s'ha soterrat 1.326 metres de línia que transcorria pel bosc i es retiraran una quarantena de pilones. Els treballs per a la retirada dels pals han començat aquest dimecres a Escàs i es calcula que en una setmana estiguin finalitzats. A més, es dona la circumstància que per fer aquests treballs, emfasitzen des de la companyia, no s'ha talat cap arbre.

Vilana ha manifestat que aquesta és la darrera gran zona que depèn d'Andorra Telecom en la qual encara la línia no estava soterrada, ja que ara com ara només queden urbanitzacions privades amb línies aèries. En aquest sentit, ha recordat que quan es va fer la substitució del coure per fibra òptica es va aprofitar per fer soterraments, com per exemple, el del poble de Fontaneda.

Amb aquesta acció, ha destacat el representant de la companyia, es millora també el servei, ja que no es veu afectada la línia per les inclemències meteorològiques com el vent, la neu o el fet que caiguin arbres que l'afectin, ja que cal tenir en compte que en aquest cas transcorre per mig del bosc, i també es dona seguretat als operaris, que fins ara havien d'intervenir enmig d'aquestes inclemències. D'aquesta manera, ha conclòs, es dona "tranquil·litat" i es "minimitzen els riscos" d'afectació al servei.