Andorra la Vella reobre el servei d'activitats extraescolars i l'escola bressol de Santa Coloma

Coincidint amb el retorn a les classes, el comú posa en funcionament aquest dimarts el casal d'infants el Llamp i la ludoteca de Santa Coloma

Amb el primer dia de retorn a les escoles, el comú d'Andorra la Vella també reobre el servei d' activitats extraescolars com el casal d'infants el Llamp i la ludoteca de Santa Coloma. Així, els espais d'atenció a la infància que ofereix el comú a les famílies s'han reprès aquest dimarts de manera íntegra. Les instal·lacions de l' escola bressol de Santa Coloma s'han obert aquest dimarts al matí amb 20 infants distribuïts en 4 aules, després que durant les dues darreres setmanes el servei s'hagués centralitzat a l'escola bressol Conxita Mora Jordana als Serradells, on acudeixen de manera regular una vintena d'infants amb cinc classes obertes. En total, segons indica el comú a través d'un comunicat, es dona servei a una quarantena d'infants d'1 a 3 anys.

Pel que fa a la ràtio per alumne a cada aula s'ha ampliat de 4 a 5 i a dues educadores per classe. D'altra banda, l'horari a les dues instal·lacions també s'ha allargat una hora més de les 8.30 a les 17.30 hores. En paral·lel a la reobertura de l'escola bressol de Santa Coloma, aquesta tarda també es posaran en funcionament els espais de lleure en horari extraescolar, destinats als infants dels diferents sistemes educatius que des d'avui han tornat a les aules. Tant a la ludoteca de Santa Coloma com al casal d'infants el Llamp hi acudiran una desena d'alumnes, tots els que han requerit el servei. Des del comú recorden que en tots els casos se segueixen les directrius establertes per les autoritats sanitàries en el marc de la crisi de la Covid-19.

D'altra banda, la tornada d'aquest matí a les diferents escoles de la parròquia s'ha fet de manera esglaonada, amb horaris preestablerts segons les edats dels infants i amb la col·laboració del Servei de Circulació. A més, s'ha fet una tasca pedagògica per recordar a les famílies la necessitat de mantenir una distància física a la cua d'entrada als centres. En aquest primer dia de tornada a l'escola, tant la cònsol major, Conxita Marsol, com el cònsol menor, David Astrié, han estat presents al carrer Ciutat de Valls per comprovar el desenvolupament de la nova operativa.