Publicitat
Publicitat

Marsol descarta el soterrament del trànsit a la Rotonda

L'estudi de viabilitat és favorable, però dues entrades de pàrquing particulars frenen el projecte

El projecte de soterrament del trànsit a la Rotonda queda descartat a causa de dues entrades d'aparcament, situades al carrer Prat de la Creu, que quedarien inutilitzables si es condicionés el pas soterrat en aquesta zona. Els pàrquings són d'habitatges particulars i compten amb una vintena de places.

La cònsol major, Conxita Marsol, considera que el projecte no és "tan necessari com per arribar a plantejar-se un conveni amb els propietaris" i que, per tant, queda de moment en 'standby'. A part d'aquesta circumstància que frena el projecte, Marsol assegura que l'estudi de viabilitat del pas soterrat confirma que és assumible i es podria executar a un preu "sostenible": 1.600.000 euros.

El consistori queda ara a l'espera de l'estudi del projecte de l'avinguda Meritxell, que "podria aportar noves solucions per facilitar el pas de vianants de la part baixa a la part alta de l'avinguda Meritxell sense implicar un soterrament", indica Marsol. Altres opcions que es podrien estudiar són un pas elevat per a vianants o l'ús del pont actual fent algun canvi de circulacions.