Publicitat
Publicitat

Andorra aposta per la formació en hostaleria

El gener del 2016 s’iniciaran els cursos de formació ocupacional per a professionals del sector i a partir del setembre del 2016 els cursos de grau mitjà i grau superior d’hostaleria i cuina. En un termini de quatre anys es vol introduir aquesta formació en l’àmbit universitari

El Comú de Sant Julià i l’Escola Superior d’Hostaleria del Mediterrani -centre amb més de 20 anys d’experiència- han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració, fet que beneficiarà i qualificarà el personal actiu dels hotels i dels restaurants del país i d’altra banda també formarà a futurs professionals del sector serveis.

El projecte, a llarg termini, comportarà una inversió inicial d’un milió d’euros destinats a la compra del material i al condicionament dels espais. El gener del 2016 està previst que s’iniciïn els cursos de formació ocupacional (per a professionals del sector) i a partir del setembre del 2016 es vol començar amb els cursos de grau mitjà i grau superior d’hostaleria i cuina. A més, en un termini de quatre anys es vol introduir aquesta formació en l’àmbit universitari, fet que suposaria una inversió final de sis milions d’euros.

El director general de l’Escola Superior d’Hostaleria del Mediterrani, José Weiden, ha explicat que “comencem pas a pas, primer amb un centre formació contínua i ocupacional, millorant la qualitat del sector hoteler, i sobretot treballarem per cuidar la imatge dels professionals, ja que ens preocupa molt”. En aquest context, el director d’expansió comercial, Javier Noguera, ha apuntat que “aquests cursos rebran estudiants estrangers, fet que suposarà que puguin fer pràctiques a hotels del país i d’aquesta manera enfortir aquest sector”. L’espai que es destinarà per a cursar aquests cursos serà al centre de congressos lauredià, tot i que s’està buscant un altre espai a Sant Julià.

Andorra compta amb més de 4.000 professionals del sector de l’hosteleria i la restauració, i per això el portaveu de la Unió Hotelera, Òscar Julián, ha anunciat que a l’inici de les negociacions amb l’escola superior “vam veure que era un projecte molt enriquidor per al futur del nostre país, ja que gràcies a aquesta formació els professionals podrien ampliar els seus estudis i així oferir als turistes un millor servei”.

La cònsol de la parròquia laurediana, Monstserrat Gil, ha assegurat que “Sant Julià es tracta d’una parròquia molt vinculada al món educatiu i el fet de signar aquest conveni de col·laboració aportarà un valor afegit al territori”.