Andorra exposa els avenços en economia circular a França

La ministra Sílvia Calvó s'ha reunit amb el màxim representant francès en aquest àmbit

Andorra ha exposat els esforços fets a Andorra en economia circular, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha destacat les darreres dades de recollida selectiva que mostren un augment molt significatiu, del 46%, del reciclatge d’envasos.

A més, han compartit les properes accions contemplades en el Pla Nacional de Residus, que estaran orientades a reduir els materials d’un sol ús en esdeveniments festius, culturals i esportius i en l’àmbit escolar, així com la gestió del paper als centres escolars, el foment de la reutilització i el reciclatge del tèxtil, i la millora de la gestió dels vehicles, pneumàtics i runa. Calvó s'ha reunit aquest dijous amb el diputat i president de l’Institut de l’economia circular de França, François-Michel Lambert. La reunió, en la qual també ha participat el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha tingut per objectiu establir relacions en l’àmbit de l’economia circular.

L’economia circular és un dels eixos tant en l’àmbit nacional com en l’internacional per respondre a les problemàtiques mediambientals de la societat actual. És una estratègia que té per objectiu reduir tant l'entrada dels materials com la producció de deixalles verges, tancant els cicles o fluxos econòmics i ecològics dels recursos. El juny del 2017 es va organitzar a Andorra una jornada internacional sobre economia circular que ja va comptar amb la participació del president de l’Institut de l’economia circular, i en la qual ja es va incidir en la necessitat que Andorra s’integri en un circuit transfronterer d’economia circular, per la impossibilitat de fer-ho només en l’àmbit nacional.