Andorra continua diagnosticant un centenar de casos de Covid al dia

Amb vuit altes entre dimecres i dijous, el Govern dona per liquidat el brot al Cedre

Aquest dimecres s’han registrat 107 casos més que dimarts, de positiu per coronavirus, i se superen els 1.300 casos actius al país, segons han explicat aquest dimecres a la tarda el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Pel què fa a la pressió hospitalària, hi ha 33 pacients a planta i 8 a la Unitat de Cures Intensives (UCI), set dels quals ventilats mecànicament des de fa ja setmanes. “En les darreres 24 hores, afortunadament no hem de lamentar cap pèrdua”, ha dit el ministre.

Pel què fa a la situació al Cedre, hi resten 21 ingressos. Aquest dimecres hi ha hagut tres altes i és previst que se’n donin cinc més aquest dijous. Entre aquesta dinàmica, que no s’han registrat cap nou cas els darrers dies i que la majoria de pacients aniran sent donats d’alta, el Govern dona per acabat el brot. Benazet ha explicat que hi ha tres que es mantenen estables però que encara no evolucionen com per donar-los l’alta, però que la resta mica en mica anirà deixant l’àrea Covid habilitada al centre sociosanitari.

Durant la roda de premsa, Benazet també ha explicat la composició de les persones que compondran el comitè científic i tècnic i ha comunicat que aquest dijous a les 17 hores es produirà una reunió entre aquests dos comitès. Així, el comitè científic estarà format per Josep Maria Piqué i Cristina Royo com a representants del SAAS; per la doctora Mireia Garcia i Cristina Vilanova per part del ministeri; per Guillem de Celis del comitè bioètic; per la biotecnòloga Magda Marquet; i per Vanessa Arroyo i Yvan Lara per part d'ActuaTech.

Pel que fa al comitè tècnic estarà format per les doctores Odile Sarroca i Eva Heras del SAAS; pel doctor Antoni Trilla com a assessor extern; per la doctora Mireia Garcia i Rosa Vidal per part del ministeri; i pel doctor Albert Dorca del Col·legi de Metges.