Publicitat
Publicitat

Andorra frega el ple absolut pel pont del Pilar

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, les parròquies més escollides pels turistes

Andorra ha estat l'opció escollida durant la festivitat del pont del Pilar per a molts turistes provinents de les comunitats d'Aragó, València i Catalunya, representant el 95% de l'ocupació. Les parròquies d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany han estat les opcions més escollides aconseguint completar un 95% de l'ocupació, mentre que les parròquies altes s'han situat sobre el 65% essent Canillo la menys demandada. La mitjana d'ocupació del país se situa al voltant del 90%. "Tradicionalment és un pont amb unes xifres d'ocupacions molt altes, és una de les dates tradicionals del calendari hoteler, no només per l'afluència de públic sinó per la durada de l'estada" assegura Òscar Julián, portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra. A més, a principis de setembre els més previsors ja van començar a fer les reserves de les seves estades, "ja s'olorava que el flux de reserves per al pont del Pilar tindria una ocupació excepcional" afirma Julián.

El perfil dels turistes durant el pont del Pilar es tracta d'un públic familiar, a diferència d'altres ponts, i la motivació de la majoria és començar a fer les compres nadalenques coincidint amb l'Andorra Shopping Festival. La mitjana de dies que es preveu que els turistes estiguin al país se situa al voltant de dos; divendres i dissabte o bé dissabte i diumenge.

El portaveu de la Unió Hotelera, Òscar Julián, afegeix que els portals web que faciliten les reserves d'hotels "no han influït ni tampoc han generat més ocupació per aquest pont, però sí que són eines que faciliten al client a l'hora de cercar l'hotel i fer la reserva des del menjador de casa".