Publicitat
Publicitat

Andorra registra 5 nous casos de tuberculosi el 2014

Els cinc casos identificats corresponen a homes, dos situats entre la franja dels 35 als 54 anys, un en la dels 55 als 74 i un altre corresponent als més grans de 74

L’any 2014 es van notificar a Andorra vuit sospites de cas de tuberculosi, de les quals 5 es van confirmar com a nous casos en residents, el que va situar la taxa d’incidència anual d’aquesta malaltia al Principat en 6,5 per 100.000 habitants. Aquestes dades s'han fet públiques aquest dilluns aprofitant que aquest dimarts se celebra el Dia Mundial de la Tuberculosi, amb el lema escollit per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) 'Arribar als tres milions'.

Els cinc casos identificats corresponen a homes, dos situats entre la franja dels 35 als 54 anys, un en la dels 55 als 74 i un altre corresponent als més grans de 74.

Salut també ha informat que del 1997 al 2014, el nombre total de sospites notificades ha estat de 191, i el nombre de casos confirmats 169. El nombre de casos confirmats en residents ha estat de 142 i el de casos nous en residents 126.

L’objectiu del Dia Mundial de la Tuberculosi és conscienciar a la població que si bé la tuberculosi és una malaltia curable, els esforços que es fan per detectar, tractar i guarir a totes les persones que contrauen la malaltia no són suficients. Dels 9 milions de persones que emmalalteixen anualment arreu del món, un terç no té accés als sistemes de salut. Gran part d’aquests tres milions de persones viuen en les comunitats més pobres i més vulnerables o pertanyen a poblacions marginades, com treballadors emigrants, refugiats, desplaçats i altres. És per això que l’OMS aprofita aquest dia per demanar més mesures per arribar a aquests tres milions.