Publicitat
Publicitat

Andorra i la Seu volen organitzar els Special Olympics 2017

Aquest divendres s'ha mantingut una trobada per assentar les bases de l'elaboració d'un dossier de candidatura per optar a l'organització d'aquest esdeveniment social i esportiu

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha acollit, aquest divendres, una reunió de treball per concretar la presentació d’una candidatura conjunta entre la Seu i Andorra la Vella per organitzar els jocs esportius Special Olympics que s’han de celebrar el 2017. A la reunió hi han participat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, el president d'ACELL Catalunya, Francesc Martínez de Foix, el president d’Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, i el president d’Special Olympics Andorra, Àlex Terés. La trobada ha servit per assentar les bases de l'elaboració d'un dossier de candidatura per optar a l'organització d'aquest esdeveniment social i esportiu.

En el dossier de la candidatura la Seu d'Urgell-Andorra la Vella s'hi especificarà quins esports es disputaran en cada seu, així com el guió de les cerimònies d'inauguració i de cloenda d'aquests jocs.

L'organització dels Special Olympics 2017 comportarà l'estada de més de 3.000 persones entre atletes, voluntaris, tècnics i entrenadors vinguts de Catalunya i d'arreu de l'Estat, així com delegacions procedents de fins a una vintena de països diferents, entre els quals s’espera que Andorra també hi tingui una nodrida representació. Els jocs contemplen unes setze disciplines esportives diferents que promou el departament d'esports de la Federació ACELL en competicions esportives durant tot l'any.

Actualment, 3.600 persones amb diversitat funcional fan esport a través de les 128 entitats i clubs de les 4 províncies catalanes federats a ACELL, i mig centenar ho fan a través de la federació Special Olympics Andorra.