Publicitat
Publicitat

Arrenca el primer Festival d'Arquitectura, Disseny i Aparadorisme a Vivand

L'objectiu és crear sinergies entre arquitectes, dissenyadors i comerciants i donar un valor afegit a l'experiència de compra de la zona de Vivand

El Comú d'Escaldes-Engordany i l'associació de comerciants de l'avinguda Carlemany i travesseres han presentat aquest dimecres el Festival d'Arquitectura, Disseny i Aparadorisme (FADA), en el qual diferents comerços cediran un espai als seus aparadors a professionals de l'arquitectura i del disseny perquè hi exposin les seves obres artístiques. En aquesta primera edició hi participen 9 establiments i 9 professionals, i les seves intervencions seran valorades per un jurat internacional que atorgarà un primer premi de 1.500 euros, un segon de 1.000 euros i un tercer de 500, a més d'un premi per al propietari de l'aparador guanyador que consistirà en un 'retail tour' a Londres. L'objectiu de la iniciativa és crear sinergies entre el comerç i els professionals de l'arquitectura i del disseny, fomentar la seva creativitat i imaginació més enllà del producte del comerç, i donar un valor afegit a l'experiència de compra de la zona de Vivand.

A partir d'aquest divendres i fins al 18 d'abril, nou comerços de la zona de Vivand lluiran als seus aparadors les obres artístiques creades per professionals de l'arquitectura i el disseny en el marc del primer Festival d'Arquitectura, Disseny i Aparadorisme (FADA). Es tracta d'intervencions per donar a conèixer el seu treball i, tal com ha explicat el gerent de Vivand, Paco Delgado, "el menys important serà la mercaderia del comerç", ja que el que més es valorarà serà "l'expressió del que l'artista creu que significa el comerç o la marca".

La representant de l'associació de comerciants, Marta Palau, ha destacat que la iniciativa és molt positiva perquè els permet treballar amb altres col·lectius, cosa que consideren "un pas endavant". L'objectiu és que es pugui crear un circuit per visitar els diferents aparadors, que estaran repartits per totes les zones de Vivand. De fet, la consellera de Gent Gran i d'Infància, Promoció Econòmica i Vivand, Sandra Tomàs, ha afegit que actualment "el client demana més que intercanviar uns diners per una compra", de manera que aquesta iniciativa permet millorar l'experiència de compra. El concurs s'inicia enguany com una primera prova i la intenció és "fer-lo créixer al llarg dels anys" i "anar-lo enriquint entre tots".

Així, en aquesta primera edició hi participen 9 establiments i 9 professionals: 3 arquitectes, 2 dissenyadors d'interiors i 4 dissenyadors gràfics. El jurat estarà format per professionals de fora d'Andorra, que valoraran "l'obra en el sentit més abstracte possible i la seva intencionalitat", sense vincular-la en el comerç en concret. Els guanyadors es donaran a conèixer a principis d'abril, però les obres estaran exposades fins al 18 d'abril. La iniciativa ha sorgit de les reunions de treball entre l'associació i el gerent de Vivand, i cada comerç hi aporta 200 euros.