Artadi celebra que Andorra s'obri a participar en la candidatura Pirineus-Barcelona

Recorda que el Comitè Olímpic Internacional recull la possibilitat que aquest esdeveniment es faci en més d'un país

La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi, ha celebrat aquest dimecres que el Govern d'Andorra hagi expressat la seva voluntat de participar en el projecte Pirineus-Barcelona per celebrar els Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern del 2030.

En declaracions després de visitar l'ajuntament de la Seu d'Urgell, ha recordat que el Comitè Olímpic Internacional recull la possibilitat que aquest esdeveniment es faci en més d'un país, per la qual cosa s'ha mostrat disposada a seguir parlant d'això amb Andorra. "Si hi ha complementarietats que puguem utilitzar i puguin unir els dos territoris han de ser benvingudes", ha assegurat, després que el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, visités el Principat la setmana passada.

La també portaveu del govern català ha explicat que actualment estan analitzant el terreny, les infraestructures i les condicions actuals per poder acollir aquest esdeveniment: "Cal estudiar totes les característiques i veure com es poden adaptar als requeriments olímpics".

També ha argumentat la necessitat de debatre quins Pirineus es volen per als propers anys i com es pot aprofitar la celebració d'uns Jocs Olímpics per deixar un llegat que transformi aquest territori. L'objectiu, segons Artadi, és que els Pirineus es vegin com a porta d'entrada als parcs naturals i com a font de riquesa i oportunitats econòmiques. "Cal potenciar aquest territori. El tenim desaprofitat. Els jocs han de servir de catalitzador", ha defensat.