L'Associació de gent gran d'Andorra la Vella avala el nou model de metge referent

El president de l'entitat, Andreu Pedra, destaca que la modalitat servirà per posar orde al sistema sanitari

Després d'uns primers dies de funcionament i que més de 2.200 persones ja s'han designat el metge referent, l'Associació de gent gran d'Andorra la Vella avala la posada en marxa del nou sistema. A l'expectativa per veure com acaba funcionant, el president de l'entitat, Andreu Pedra, ha apuntat que aquesta nova modalitat servirà per posar orde al sistema sanitari.

Pedra ha destacat que tenir un metge de referència que "es cuidi" de manera personalitzada de cada pacient és quelcom positiu. A més, ha destacat que l'entrada en vigor d'aquest nou camí permet també establir una vella reivindicació del col·lectiu: el tercer pagador. Malgrat que a Andorra hi ha el costum d'anar directament a l'especialista, el president de la gent gran de la capital creu que tothom s'acabarà adaptant al canvi. 

Per altra banda, encara hi ha diverses inquietuds que preocupen al col·lectiu. "Les pensions s'han de regularitzar, sobretot les més baixes perquè la gent està patint moltíssim", ha expressat Pedra que també ha reclamat més pisos socials.

Tot això ho ha dit, Andreu Pedra, durant l'acte del dinar popular que s'ha celebrat aquest migdia a la plaça del Poble de Santa Coloma. També ha estat present al dinar el cònsol menor, Marc Pons, el qual afirma que l'objectiu d'aquesta celebració és fer que la gent gran pugui "gaudir de la jornada de manera conjunta". Aquesta celebració anual normalment té lloc al juny però, per causes meteorològiques, s'ha hagut de traslladar al setembre. Finalment prop de 120 padrins de l'Associació de gent gran d'Andorra i de Santa Coloma han pogut gaudir d'un dinar, el qual ha estat acompanyat d'un ball de tarda i una rifa que, tal com comenta Abel Martínez, un dels assistents, permetrà "realitzar una costellada" en una altra ocasió.