Publicitat
Publicitat

Un empresari denuncia haver estat "aturat injustificadament" a la Duana per parlar català

Àlex Fenoll, que al Mobile World Congress no va saludar el Rei, diu que se li va practicar un escorcoll minuciós al vehicle per part de la Guàrdia Civil per dur el 'CAT' i adreçar-se a l'agent en català

L'empresari català Àlex Fenoll, que en la inauguració del Mobile World Congress del 2014 no va saludar el Rei Felip VI com a mostra de protesta davant la impossibilitat de celebrar una consulta per la independència de Catalunya, ha denunciat a través del seu compte de Twitter que aquest dijous va ser "aturat injustificadament per parlar en català a un guàrdia civil a la frontera andorrana", quan sortia en direcció a Catalunya amb el seu vehicle en el qual hi viatjaven la seva filla de quinze dies i el fill, de 22 mesos. Ha afegit que va ser "rescatat pels Mossos" després d'haver estat sancionat per dur l'adhesiu 'CAT' al seu vehicle.

En declaracions a 'El Nacional' l'empresari ha posat en relleu que va ser aturat per la Guàrdia Civil i que l'agent va tardar en adreçar-se al vehicle uns deu minuts, segons la seva impressió, pel fet de dur l'enganxina abans esmentada al vehicle. Segons les mateixes declaracions, l'agent li va demanar fins a tres ocasions si sabia que no podia dur el 'CAT' al vehicle a la qual cosa ell li va respondre en català que ho sabia "perfectament". Al tercer cop que l'agent li va demanar "¿cómo?" quan ell li responia, va començar l'escorcoll exhaustiu del vehicle, tot i que Fenoll ha afirmat que "no duien res". Fins i tot, assegura, se li van demanar els papers d'un vell acordió diatònic i en no dur la documentació, l'agent  li va demanar que anés a l'oficina de la Duana perquè el funcionari pogués fer "una auditoria de tot el que duia al cotxe", tot i que sembla que el funcionari no va accedir a fer-ho.

Tot seguit, explica Fenoll en les mateixes declaracions, l'agent va requerir la presència dels Mossos d'Esquadra, que són els que han de cursar la denúncia per dur el 'CAT' a la matrícula. Fenoll ha comentat que els Mossos el van "escortar" durant uns quilòmetres.