'Barroski' narra un dia d'esquí a través de la dansa

El taller musical ha comptat amb la participació de fins a deu infants

Les ballarines i professores de dansa Verònica Pérez i Marta Moran han impartit aquest dissabte el segon taller musical organitzat en el marc de l'Ordino Clàssic. Sota el nom 'Barroski', l'activitat s'ha marcat l'objectiu de crear una petita peça coreogràfica inspirada en un dia d'esquí, des de l'arribada a pistes fins al final de la jornada. L'activitat s'ha dut a terme a la ludoescola del Centre sociocultural L'Estudi d'Ordino i ha estat organitzada pel comú i la Fundació Crèdit Andorrà. A més, ha comptat amb la participació de fins a deu infants acompanyats dels seus pares i mares.

Els tallers s'han distribuït en dues sessions: la primera, de 16 a 17.15 hores, adreçada als infants de 3 i 4 anys, i la segona, de 17.30 a 18.45 hores, adreçada als infants d'entre 5 i 7 anys. Tot i això, Pérez ha confirmat que aquesta dansa està adreçada "a tota la família" i "és la primera vegada que es fa de manera tan específica", ja que en cap altra ocasió s'ha creat una coreografia dedicada al moviment de les diferents modalitats d'esquí. Mitjançant dinàmiques i activitats grupals, els tallers s'han basat en una sèrie d'escalfaments previs i en el treball de les diferents maneres de desplaçament que implica aquest esport, com l'eslàlom o els moviments propis de l'esquí de fons. Així doncs, Moran ha argumentat que la coreografia promou el funcionament de totes les articulacions del cos.

La música barroca ha estat l'aliada perfecta per donar ritme a aquest taller, ja que aquest estil musical "té una estructura molt concreta", ha definit Moran. A més, la ballarina ha comunicat que està pensat dur a terme més tallers d'aquest estil en un futur si les persones que han participat aquesta vegada han quedat satisfetes.

Cal recordar que els tallers musicals organitzats en el marc de l'Ordino Clàssic es fan gràcies a la col·laboració de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA).