Publicitat
Publicitat

El rector de la Universitat d'Andorra vol que s'avanci el procés de selecció del seu successor

Daniel Bastida ha decidit avançar el procés de selecció d'un nou rector per a la Universitat, previst en un principi pel setembre del 2016

Segons han confirmat a l'ANA fonts de la Universitat d'Andorra, l'actual rector de l'UdA, Daniel Bastida, ha decidit avançar el procés de selecció d'un nou rector per a la Universitat, previst en un principi pel setembre del 2016, data en la qual es complien els quatre anys després de la seva reelecció, l'11 de setembre del 2012. L'avançament, sobre el qual encara no s'ha decidit una data concreta, obeeix a raons "personals", que el rector no ha detallat. Així doncs, Bastida demanarà que s'avanci el procés que ha de dur a terme el Consell universitari, format pel propi rector, dos representants de l'administració –en aquest cas les ministres Cristina Rodríguez i Roser Suñé, que previsiblement seran substituïdes–, dos representants dels professors, dos representants dels estudiants, un del sector empresarial i un altre de les entitats privades col·laboradores.

La intenció de l'encara rector de l'UdA, Daniel Bastida, és avançar el procés de selecció d'un nou rector abans que es compleixi el seu mandat. A Bastida encara li quedava més d'un any i mig per concloure el seu rectorat però ha demanat que acabi abans el període per "un motiu personal", que des de l'UdA no han detallat.

La Llei 12/2008 d'ordenació de l'ensenyament superior preveu que el rector sigui elegit pel Consell universitari, "per majoria absoluta dels seus membres". Els candidats han de tenir la condició de doctor, amb una experiència acadèmica mínima de sis anys i la seva candidatura ha de ser avalada per cinc professors ordinaris, un ajudant i un col·laborador.