Publicitat
Publicitat

Batalla: "Barcelona ha girat l'esquena al Pirineu"

L'alcalde de la Seu d'Urgell es mostra sorprès i decebut per la decisió del govern municipal de Barcelona de treure el suport a la candidatura Barcelona-Pirineus 2026

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha manifestat aquest dimecres a l'ARA Andorra la seva "sorpresa" i "decepció" per la decisió del govern municipal de Barcelona i la seva alcaldessa, Ada Colau, de retirar la candidatura de Barcelona-Pirineus als Jocs d'Hivern del 2026. L'alcalde alturgellenc, recentment reelegit, ha criticat que hagi estat una decisió "unilateral, que no s'ha parlat amb els socis dels diferents territoris implicats".

Batalla, de fet, ha assegurat que ja hi havia un consens entre els diferents alcaldes dels Pirineus per demanar a Colau una reunió per acordar el futur del projecte. És possible que no haguessin aconseguit canviar l'opinió de la nova alcaldessa barcelonina i el seu equip sobre el projecte, però insisteixen que en tot moment ha estat una proposta conjunta, que s'ha aconseguit tirar endavant des del diàleg i a través dels òrgans de concertació.

Un exemple d'aquestes decisions conjuntes és el retard de la proposta del 2022 al 2026, que Batalla assegura que es va decidir a través de les taules formades pels governs dels Pirineus i els grups municipals, les federacions esportives implicades i la Generalitat de Catalunya, entre altres. Als municipis de muntanya implicats, la notícia l'han coneguda a través dels mitjans de comunicació, després que aquest dimecres hagi transcendit la destitució per part de Colau del director de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus, Òscar Grau, un càrrec de confiança de l'anterior govern de CiU.

"Barcelona ha girat l'esquena al Pirineu, ens hauria agradat que hagués parlat amb nosaltres, els altres alcaldes ho han fet sempre així", ha explicat Batalla, que ha insistit que sent "molta decepció" perquè era una "oportunitat per situar el Pirineu al món amb l'ajuda de la marca Barcelona". La ciutat de Barcelona, com a líder del projecte, de fet, encapçalava la candidatura davant el Comitè Olímpic Internacional (COI), que només accepta una ciutat com a demandant d'organització dels jocs. Així doncs, la seva retirada del projecte implica la impossibilitat de tirar endavant la candidatura sense el suport de Barcelona, una cosa d'altra banda molt més complicada.

No obstant això, Batalla ha avançat que els alcaldes del Pirineu intentaran parlar amb l'alcaldessa de Barcelona per "explicar-li el nostre punt de vista". El batlle de la Seu d'Urgell desconeix si encara hi ha cap opció de salvar el projecte però ha insistit que hauria volgut que "com a mínim" els hagués expressat la seva opinió abans de prendre una decisió.

Resposta de TV3 sobre les queixes al documental 'Contraban'

Precisament aquest dilluns Albert Batalla va rebre resposta a les queixes pel perjudici que, considera, va suposar l'emissió del documental 'Contraban' del programa 'Sense Ficció' de TV3 el 2 de juny. El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, li va demanar disculpes en una carta en la qual també va insistir que amb el documental no es va voler contribuir "a l'estigmatització d'un territori ni a la generalització d'un fenomen". A més, l'escrit recull "la comprensió i preocupació" per la percepció que van compartir molts ciutadans de l'Alt Urgell sobre el contingut del reportatge.