Un Black Friday amb tres comerços oberts al Pas de la Casa

Les restriccions en la mobilitat ofeguen la localitat encampadana

Tot i que va ser una de les localitats andorranes que va poder seguir treballant durant el primer confinament de França, ja que en un principi es permetia la mobilitat dels seus residents fins a un radi de cent quilòmetres, l'empitjorament de la situació epidemiològica arreu i el tancament de les fronteres per part dels països veïns fins a mitjans de desembre ha generat una situació complicada pels establiments de restauració i comerços del Pas de la Casa.

El president de l'associació de comerciants d'Iniciativa Publicitària (Inpub), Jean Jacques Carrié, ha explicat a l'ARA Andorra que durant el Black Friday, una de les iniciatives que més èxit té pels comerciants pel gran volum de vendes que aconsegueix i que se celebrava aquest divendres 27 de novembre, només tres comerços estaven oberts. I és que són molts els propietaris d'aquests locals que no es plantegen una obertura sense turistes.

Carrié ha explicat que l'única esperança que queda pels propietaris és esperar l'arribada del 15 de desembre, moment en què està previst l'aixecament de les restriccions a França, sempre que la situació sanitària ho permeti.

En el cas de la mobilitat per la frontera del sud, cal recordar que la Generalitat té previst restablir el trànsit amb el Principat a partir del 21 de desembre, un cop entri en vigor la tercera fase del pla de desescalada. Tot i això, el Govern treballa amb l'administració catalana per avançar la reobertura a la segona fase, permetent a Andorra integrar-se en algun àmbit geogràfic de Catalunya, i podent rebre visitants a partir del 7 de desembre.