Publicitat
Publicitat

Bloquegen 2,3 milions d'euros a Andorra a l'exalcalde de l'Ametlla de Mar

A petició de la Fiscalia Anticorrupció, el magistrat ha enviat l’exalcalde a la presó de manera provisional i ha dictat una fiança de 600.000 euros

Les autoritats andorranes han bloquejat 2,3 milions l'exalcalde de l'Ametlla de Mar Andreu Martí a petició del jutjat número 1 del Vendrell, que instrueix el cas Torredembarra, que ha donat lloc a la investigació d'una suposada trama de corrupció en nombrosos ajuntaments espanyols. Fonts pròximes al cas han indicat a l'agència EFE que part d'aquests diners que Andreu Martí (CiU) tenia a Andorra procedien de dues societats de Panamà de les quals era titular el mateix investigat.

"Fins ara actuaven molt tranquils, però la col·laboració andorrana ha estat clau i confiem a seguir el rastre de tots els diners", han elogiat aquestes fonts.

El jutge Josep Bosch ha ordenat presó defugible amb una fiança de 600.000 euros per a l'exalcalde i els Mossos d'Esquadra ja l'han conduït a la presó de Mas Enric del Catllar (Tarragonès) aquest dijous a la tarda.

El jutge també ha dictat presó defugible amb una fiança de 150.000 euros per a Toni Martos, el president de la consultora Efial, que va compaginar aquest càrrec amb el de gerent de l'empresa municipal Cala Gestió, de l'Ametlla de Mar.