Publicitat
Publicitat

Els Bombers realitzen un 28% més d'intervencions al 2014

Aquest augment s'ha produït per l'increment de les intervencions per servei sanitari, concretament un 185%

El nombre d’intervencions del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de l’any 2014 ha estat de 5.060, cosa que es tradueix en un increment del 28% respecte al 2013. Així ho ha fet públic aquest dimarts el Departament d'Estadística en una nota en què posa en relleu que aquest augment s'ha produït per l'increment de les intervencions per servei sanitari, concretament un 185%. En canvi, les intervencions en assistències tècniques i salvaments han disminuït, d’un 23% i un 8%, respectivament. Les intervencions sanitàries han passat a ser les més nombroses, representant el 37%, seguides de les pràctiques, amb un 35%.

Per parròquies, destaca Andorra la Vella amb 1.604 intervencions, 586 de les quals corresponen a pràctiques i 547 a sanitaris. En segon lloc se situa Encamp, amb 1.103 intervencions, de les quals 465 són de serveis sanitaris. Per parcs, destaca el d’Andorra la Vella amb el 48% de les intervencions, 2.406, mentre que els altres tres parcs es distribueixen la resta de intervencions en proporció similar.

El nombre mitjà d’intervencions diàries se situa l’any 2014 en nou, sent les més habituals els serveis sanitaris i les assistències tècniques, amb cinc i dos serveis diaris, respectivament, mentre que es produeix una mitjana d’una intervenció diària en incendis i en salvaments. El nombre de mitjans humans se situa en 133.

Pel que fa als incendis, el nombre d’intervencions ha augmentat un 21% respecte l’any 2013. En primer lloc continuen les intervencions en habitatge, amb un 47%, per darrera se situen els incendis, amb un 18%, i els incendis forestals, amb un 8%. Per parròquies, Andorra la Vella és on es concentren el major nombre d’intervencions. Per parcs, el d’Andorra la Vella és el que participa en el major nombre d’intervencions.

D'altra banda, el nombre d’intervencions en salvaments ha disminuït d’un 8% respecte al 2013, en accidents de trànsit ha davallat un 9% i els rescats de muntanya han baixat un 5%. En la localització dels salvaments, destaca Andorra la Vella en primer lloc, amb 100 intervencions, a causa del nombre de salvaments en accidents de trànsit, amb 73.

Les dades mostren que el nombre d’assistències tècniques ha disminuït un 2% respecte al 2013. Les relacionades amb l’obertura de portes i ascensors, amb un 20%, i les assistències per inundacions i fuites, amb un 17%, són les més nombroses.