Societat 16/01/2016

Bomosa porta a l’Illa Carlemany una vintena de gossos per superar les adopcions de l’any passat

A banda de la zona d'adopció, els assistents que s’han apropat fins a la 3a jornada d’adopcions amb els seus gossos han pogut participar en el circuit d’habilitats organitzat per l'ACANA.

Ana
2 min
Un moment de la 3a jornada d'adopcions, organitzada per Bomosa / B.N. (ANA)

Escaldes-EngordanyPer tercer any consecutiu, la Fundació Bomosa, conjuntament amb l’Associació Canina d’Andorra (ACANA), ha organitzat la 3a jornada d’adopcions de gossos. Durant aquesta jornada, que s’ha celebrat aquest dissabte a la tarda a la planta 0 del centre comercial Illa Carlemany, tots els visitants interessats a adoptar un gos han pogut conèixer els diferents gossos que actualment resideixen a la gossera, així com les diferents tasques que realitza la fundació organitzadora.

Quant a l’objectiu que persegueix la tercera jornada d’adopcions, tot i recalcar que “és bastant difícil establir xifres, ja que les possibles adopcions es materialitzen a partir de les dues setmanes següents”, el cap de projectes de Bomosa, Pol Fortuny, ha assegurat que si se superen les quatre adopcions de l’any passat, “ja ens donarem per més que satisfets”. D’aquesta manera, Fortuny, ha comentat que el més important és donar a conèixer tots els gossos que resideixen actualment a la gossera o bé estan amb famílies d’acollida i ha afegit que “la jornada serveix per establir una primera pressa de contacte entre el gos i la persona interessada”.

Respecte al procés d’adopció, Fortuny ha recalcat que “des de Bomosa sempre intentem que el pas per la gossera sigui el menys traumàtic possible” i, per tant, “sempre que es pot, es busca una família d’acollida perquè s’encarregui del gos de forma temporal”. Respecte a les xifres actuals, Fortuny ha celebrat que “cada cop va disminuint més la xifra de gossos que es troben a la gossera” i en aquest sentit ha detallat que “fa tres anys teníem una vuitantena i actualment, hem de sumar els gossos que resideixen a la gossera i els que es troben amb famílies d’acollida, per arribar a la vintena”. “Avui dia la gossera compta amb dotze gossos i aquest nombre és un mínim històric”, ha admès.

En relació a la predisposició ciutadana envers l’adopció, Fortuny ha assegurat que “hi ha molta gent que s’apropa per rebre informació” i ha recalcat que “ha de ser així, ja que òbviament es vol fomentar l’adopció responsable” i, per tant, “evitar qualsevol tipus d’adopció impulsiva és una de les nostres prioritats”. En aquest sentit, el cap de projectes de Bomosa ha indicat que “cada gos és un món i cada família també” i ha afegit que l’objectiu és trobar el perfil de gos que millor s’adequa a les condicions de cada família.

A banda de la zona d'adopció, tots els assistents que s’han apropat fins a la 3a jornada d’adopcions amb els seus gossos han pogut participar en el circuit d’habilitats organitzat per l'ACANA.

stats