Publicitat
Publicitat

Bon balanç del primer any del conveni entre el SAAS i l'Hospital Sant Joan de Déu

Aquest dijous al matí s'ha fet una reunió de seguiment del primer any de funcionament del conveni marc signat entre el SAAS i l'Hospital Sant Joan de Déu

Els responsables del SAAS i de l'Hospital Sant Joan de Déu han fet un bon balanç del primer any de funcionament del conveni marc signat entre les dues entitats. Aquest dijous al matí s'ha fet una reunió de seguiment en què s'ha constatat que l’àrea de Pediatria i neonatologia ha incorporat a temps parcial dos pediatres especialistes en Gastroenterologia i Reumatologia, professionals que també treballen a l’Hospital Sant Joan de Déu. Així doncs, actualment des del SAAS s’ofereix consultes d’especialistes en les següents àrees: Pneumologia, Neurologia, Endocrinologia, Nefrologia, Gastroenterologia, Reumatologia i Neonatologia.

Pel que fa a Neurologia cal destacar que inclou la Unitat de Desenvolupament Infantil (UDI) i la d’endocrinologia, la Unitat de Diabetis. Les unitats desenvolupen un treball multidisciplinari amb els nens. I properament es podria ampliar amb un pediatra especialista en Cardiologia.

Paral·lelament, s’ha consolidat la Unitat maternoinfantil de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell consistent en la reorganització física i funcional, creant un espai on s’agrupa el treball integrat de pediatres, ginecòlegs, infermeria i llevadores.

El conveni garanteix també la col·laboració dels professionals assistencials dels dos hospitals gràcies a les eines tecnològiques d’interconsulta i al desenvolupament de la telemedicina, que permet compartir protocols i guies de pràctica clínica de l’Hospital Sant Joan de Déu per part dels professionals de pediatria de l’HNSM i fer un seguiment clínic dels pacients derivats.