Publicitat
Publicitat

El CAP de Sant Julià i la Llar de jubilats, a l'Hotel Glòria

Dos propietaris privats podrien enderrocar edificis propers per destinar-ho a equipaments comunals o espais d'esbarjo i contribuir a la revitalització de la zona de la Plaça Major

El cap de Govern, Toni Martí, acompanyat dels ministres d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya; d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé; de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer; i d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i dels cònsols de Sant Julià, Montserrat Gil i Manel Torrentallé han visitat aquest dimarts les obres de condicionament de l'Hotel Glòria per signar el conveni de cessió per a l'ús compartit de les instal·lacions.

Les obres es van licitar l'octubre del 2013 i recentment el Govern ha adjudicat el condicionament de les instal·lacions per ubicar-hi el CAP de la parròquia amb una inversió d'uns 300.000 euros. A més, com ha recordat el cap de Govern s'ha destinat un milió d'euros més a la rehabilitació de l'edifici. Així, amb aquesta obra i altres com el Túnel de la Tàpia, l'Executiu reafirma el seu compromís amb la parròquia, ha exposat Martí.

L'antic Hotel Glòria acollirà el CAP de la parròquia que així es trobarà en una ubicació "cèntrica i accessible", com ha destacat la cònsol. A més, també s'hi traslladarà la Llar de jubilats i altres serveis comunals de Social i Joventut. El Comú compartirà amb el Govern l'ús d'una sala per a prepart. Amb aquests canvis, l'Escola Bressol s'ubicarà on hi havia la llar de jubilats, amb l'objectiu que les obres de condicionament es facin durant l'estiu i puguin acabar abans de l'1 de setembre. Així, l'administració haurà d'aportar uns 400.000 euros per acabar la rehabilitació de l'edifici i 400.000 més per al condicionament de la llar de jubilats perquè pugui acollir els infants.

Un altre dels objectius d'aquesta rehabilitació és dinamitzar la zona de la plaça Major. La cònsol ha indicat que amb la modificació de la Llei dels entorns de protecció i les obres de l'Hotel Glòria ja hi ha dos propietaris interessats a enderrocar dos edificis propers a aquest o a cedir-los amb una permuta amb el Comú per fer-hi espais d'esbarjo. Amb tot, ha indicat que "fa anys que es parla de la rehabilitació de l'Hotel Glòria i fins ara no ha estat una realitat". Amb aquests dos projectes es podria donar un accés a les ambulàncies a la zona del CAP, com ha apuntat la cònsol, o destinar-ho a aparcament, com ha proposat el cap de Govern.

Martí també ha instat els propietaris a fer millores en els edificis antics. "El Govern ha invertit molts diners en millorar la parròquia laurediana, ara cal que la iniciativa privada també faci un plus", ha dit. De fet, la intenció de Patrimoni Cultural és que els edificis públics o emblemàtics tinguin un ús.

Túnel de la Tàpia, "quan es pugui"
Un altre dels projectes reclamats a la parròquia és la segona fase del vial, sobre la qual el cap de Govern ha indicat que "una obra a mig fer és una obra a mig acabar" i que "quan hi hagi la possibilitat de finançar-la, es farà". Amb tot, Martí ha recalcat que "les inversions s'han de fer on més es necessita" i mentrestant hi ha altres sinergies amb propietaris privats que poden donar lloc a millores com ara aparcaments per deslliurar les zones blaves.