El CDR Alt Urgell assegura que tallarà l'N-145 durant tot el dimecres

Demanen a la ciutadania andorrana que, en lloc de lamentar-se, se "solidaritzi" i "se sumi" a la lluita a favor dels drets humans

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de l'Alt Urgell ha convocat, per aquest dimecres i coincidint amb la vaga general a Catalunya, un seguit d'actes reivindicatius durant tot el dia a la Seu d'Urgell. Entre ells, i el que en principi afecta més a Andorra, hi ha un nou tall la carretera N-145, que en aquest cas està previst que s'iniciï a partir de les 5.30 hores de la matinada (s'ha convocat la població a la rotonda del Pifarré). Segons han informat a l'ARA Andorra fonts del CDR, la idea és mantenir tallada la circulació dels vehicles en tots dos sentits de la marxa (a excepció d'emergències sanitàries), "durant tot el dia". És a dir, es tractaria del tall més important d'aquestes característiques dels que s'han fet coincidint amb les reivindicacions per tot el conflicte entre Catalunya i Espanya, des de l'1 d'octubre.

"La gent no podrà moure's", han assegurat, i de fet han plantejat als conductors que tinguin la intenció des desplaçar-se per la zona, que encara que aconseguissin superar el tall a l'N-145 tota la circulació a Catalunya serà complicada ja que es preveuen diversos talls, organitzats i espontanis. Des del CDR consideren que es tracta "d'una lluita suficientment justa" per fer una actuació així. I precisament el fet que afecti a un altre país es fa de manera intencionada, "perquè tingui més impacte internacional". "Bloquejant l'economia arribem a més", han afegit.

Pel que fa a les queixes rebudes per part d'associacions de transportistes d'Andorra, fronterers o d'altra població en general, per les molèsties que suposa tallar l'accés al Principat des de Catalunya, el Comitè de Defensa de la República les entén, però demanen que, més que queixar-se, la població "s'uneixi a la nostra lluita" perquè "ens cal solidaritat". Asseguren que ja no es tracta de defensar la independència, sinó els drets humans, en relació sobretot a l'empresonament de diversos consellers de la Generalitat. Els partits unionistes "han mostrat la seva cara més autoritària i reaccionària", han lamentat. 

A banda del tall a l'N-145, també hi ha previstos d'altres actes relacionats amb el seguiment de la vaga general, com una manifestació unitària a la plaça dels Oms, a les 9 hores, i una acció nacional sorpresa a les 17 hores.