Els Cachafeiro es queden amb l'hotel Pol de Sant Julià

La primera subhasta va quedar deserta i finalment la família ha adquirit la finca en una segona licitació pública

La família Cachafeiro ha estat la guanyadora de la segona subhasta per adquirir la finca de l'antic hotel Pol de Sant Julià de Lòria. La licitació pública es va dur a terme el 2 d'octubre i finalment el preu final ha rondat els 3,5 milions d'euros, la meitat del preu inicial de la primera subhasta que es va situar al tomb dels 6,25 milions i va quedar deserta. L'adjudicació definitiva es va formalitzar el 22 d'octubre i s'ha traspassat l'edifici lauredià de Crèdit Andorrà a la família Cachafeiro.

La propietat, fins ara en mans del banc, estava embargada pels deutes contrets pel fill, Amadeu Piqueres Pol, dels propietaris, Maria Rosa Pol i Amadeu Piqueras, ara ja traspassats. L'hotel porta temps tancat i fins i tot havia acollit persones sense sostre, fet que va obligar el comú lauredià a posar tanques per evitar l'accés. L'edifici, de 800 metres quadrats de superfície, té set plantes i està inclòs dins la unitat d’actuació de sòl urbà consolidat i classificada com a zona urbana contínua d’intensitat 1, on s'hi pot construir amb més alçada. El darrer pis era l'habitatge dels propietaris, un àtic dúplex.

L'hotel tenia 70 habitacions i és un bocí d'història d'Andorra. La mort primer d'Amadeu Piqueras i després de Maria Rosa Pol fa tancar l'hotel però, deixa un reguitzell de deutes a proveïdors contrets pel fill en desentendre's del patrimoni familiar. Abans de la seva mort, Maria Rosa Pol havia mantingut reunions amb la possibilitat que l'edifici es convertís en un centre sociosanitari o en una residència per estudiants tot aprofitant que només cal travessar el carrer per anar a la Universitat d'Andorra.

La família Cachafeiro és propietària de dos supermercats, El Punt de Trobada i E.Leclerc Hiper Andorra, així com també de l'hotel Roc de Caldes o de l'hotel de luxe mai obert al públic Starc Hotel. L'adquisició d'aquest nou edifici obre una nova via de desenvolupament. Actualment la família es troba en un litigi judicial amb el grup Pyrénées per la propietat del Punt de Trobada. El Tribunal de Corts té en mans el cas, després que la Batllia l'arxivés, i la família espera que es reobri perquè es puguin continuar les diligències i la instrucció del sumari per poder seguir la via penal. En cas que no sigui així el litigi continuaria per la via judicial, segons han assegurat els advocats del cas. Perdre aquest cas podria suposar també deixar de ser propietaris del Punt de Trobada.