Caldea i el Museu Carmen Thyssen presenten un concurs de dibuix per a infants

Els participants hauran de representar què és per a ells l’spa termal i què representa l’aigua com a recurs natural principal per al funcionament del centre

Caldea i el Museu Carmen Thyssen han presentat aquest dijous un concurs de dibuix adreçat als infants d'Andorra, d'entre 3 i 10 anys, amb l'objectiu de plasmar 'Què significa per a tu Caldea?' i què representa l'aigua com a recurs natural principal per al funcionament del centre. Una iniciativa que, com ha explicat el promotor i director del centre termolúdic, Miguel Pedregal, voldran repetir en anys posteriors i "vincular els infants del país amb Caldea i amb el nostre edifici".

En referència al projecte, Pedregal ha destacat que era ineludible tenir el suport i la col·laboració del museu. "Han enriquit i perfeccionat la nostra idea", ha dit, al mateix temps que ha agraït l'ajuda rebuda per part del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, que seran els encarregats de distribuir a les escoles dels tres sistemes educatius 5.200 làmines de dibuix aproximadament, que es tradueixen en el nombre d'escolars que comprenen aquestes edats al Principat. A més, s'han creat quatre categories de participació per tal d'equilibrar el concurs. En aquest sentit, les categories es distribueixen entre infants de 3 i 4 anys, de 5-6, 7-8 i 9-10. Tot i això, el director ha destacat que els infants amb edat més elevada gaudeixen d'una millor tècnica i, d'altra banda, els més petits aportaran una major imaginació.

Quant al conservador i director artístic del Museu Carmen Thyssen, Guillermo Cervera, ha manifestat que "com a difusors de cultura interrelacionem l'art a nivell creatiu amb una icona arquitectònica del país". En aquest sentit, el que es busca per part de les dues entitats no és el fet de que els infants dibuixin Caldea sinó "què és el que pot arribar a representar". D'altra banda, Cervera ha posat en relleu que a més a més de dur a terme aquest concurs, també treballaran en diferents activitats relacionades amb la sostenibilitat, on els infants rebran un missatge important sobre el medi ambient. Aquestes iniciatives es duran a terme tant al museu com en l'entorn de Caldea en un futur pròxim.

El termini de participació finalitza el 30 de novembre i els finalistes del concurs es triaran durant la primera setmana de desembre. L'adjudicació dels guanyadors i l'entrega de premis se celebrarà durant els propers dies 20 i 21 del mateix mes. Els premis es traduiran en 'packs' relacionats amb productes de Caldea i del Museu Carmen Thyssen que inclouran entrades familiars als dos establiments, massatges, àpats al restaurant de l'spa i un lot de productes de la botiga del Thyssen. El jurat que decidirà els guanyadors estarà format per membres de les dues entitats i del ministeri d'Educació.