Societat 15/11/2018

Calvó participa a Egipte en la taula rodona sobre biodiversitat

La ministra ha parlat de la integració en el sector energètic que ha dut a terme el Govern a través del Pla Sectorial d’Infraestructures Energètiques

Ara Andorra
2 min
Calvó, a la cimera sobre biodiversitat a Egipte. / SFG

Sharm El-SheikhLa ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha participat aquest dijous en el segment ministerial de la 14a Conferència de les Parts del Conveni sobre biodiversitat que té lloc a Sharm El-Sheikh, Egipte. Durant la seva participació, ha intervingut en la taula rodona sobre biodiversitat i energia, en la qual ha exposat l’experiència d’Andorra en aquesta matèria.

Concretament, ha parlat de la integració de la biodiversitat en el sector energètic que ha dut a terme el Govern a través del Pla Sectorial d’Infraestructures Energètiques, que s’acompanya d’un estudi de sensibilitat ambiental. Aquest estudi ha permès situar en el territori els elements ambientals que s’han de tenir en compte per a la instal·lació de les infraestructures energètiques. Així, s’han tingut en compte els hàbitats d’interès, els hàbitats per la reproducció de les espècies de fauna amenaçades i protegides, la flora amenaçada i els espais naturals protegits.

D’aquesta manera, els projectes inclosos en el pla es desenvoluparan tenint en compte la sensibilitat ambiental del territori, així com les mesures preventives, correctores o compensatòries que s’han d’incorporar als projectes en totes les seves fases per evitar una pèrdua de biodiversitat en l’àmbit global.

Durant la participació en el segment ministerial de la Conferència de les Parts del Conveni sobre biodiversitat, la ministra també ha compartit experiències amb els representants dels altres països que participen en la trobada. En total s’han reunit representants de 195 països, entre ministres de Medi Ambient i ministres d’altres carteres com Finances, Infraestructures o Salut, ja que cada vegada és més present en l’àmbit internacional la necessitat d’incorporar de manera transversal les qüestions de conservació de la biodiversitat en el conjunt dels àmbits de la governança.

stats