Camí de desendollar la ventilació mecànica de l'UCI

Els dos darrers ingressos per Covid que requereixen aquest sistema de ventilació “evolucionen favorablement” i estan en el procés d'extubació

Continuen arribant bones dades, vista l'evolució, relatives a la pandèmia provocada pel SARS-CoV-2. Segons ha explicat aquest dimecres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, malgrat que continua el ritme de mig centenar de casos positius detectats diàriament –fa una setmana s'enfilava al centenar– el ritme d'ingressos a l'hospital ressegueix una línia descendent. Aquest dimecres hi ha 52 casos nous registrats i 25 persones ingressades a l'hospital de Meritxell, de les quals una vintena estan a planta i n'hi ha cinc a la Unitat de Cures Intensives.

“Hem anat aconseguint baixar progressivament el nombre de pacients a l'UCI i sobretot els que necessiten ventilació mecànica. Actualment només en queden dos, i tots dos evolucionen lenta però favorablement i estan en fase d'extubació”, ha explicat Benazet, qui ha recordat que aquesta unitat hospitalària, que fa de termòmetre per mesurar la pressió hospitalària i la gravetat de la situació epidemiològica, va arribar a estar a un 25% d'ocupació i “ara està en aquestes xifres molt més baixes que hem explicat”. La capacitat de l'UCI de l'hospital de Meritxell és de 37 ingressos, i podria ampliar-se fins als 52.