Publicitat
Publicitat

Caminada popular per conèixer la reforma dels senders de Sant Julià

El 'Tomb lauredià' tindrà lloc el dissabte 13 de juny des de la Plaça de la Germandat i finalitzarà al mateix espai amb una arrossada

El Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria ha organitzat una caminada popular per al proper 13 de juny que donarà cabuda a tots els públics, a partir de cinc anys. Després de la remodelació i adequació dels camins de la parròquia, es pretén donar a conèixer els diferents recorreguts de muntanya amb tres circuits diferenciats; un curt de quatre quilòmetres, un mitjà de vuit quilòmetres i un llarg de setze quilòmetres. El director i sotsdirector de SASECTUR, Ramon Ibars i Òscar Balcells, han convidat a tothom a participar "en una diada festiva que acabarà amb una arrossada a la plaça de la Germandat".

El 'Tomb lauredià' estarà dividit en tres circuits: per una banda el circuit llarg de setze quilòmetres que arrencarà a les 8 del matí i recorrerà camins com el Camí Vell d'Auvinyà, Sant Romà d'Auvinyà, Camí del Mas, Aixirivall, Camí de la Solana, Sant Cerni de Nagol, Sant Martí de Nagol, Font de l'Àrtic, Aixovall, Coll de Jou i Camí de la Fontaneda. Quant al circuit mitjà, de vuit quilòmetres, s'iniciarà a les 10 del matí i recorrerà Aixirivall, Camí de la Solana, Sant Cerni de Nagol, Sant Martí de Nagol, Font de l'Àrtic, i Passeig del Valira. Finalment, el circuit curt de quatre quilòmetres consistirà en anar des de la plaça de la Germandat fins a Aixirivall i tornar.

Aquesta primera edició, segons ha explicat el director de SASECTUR, empresa pública que gestiona el Centre Esportiu de Sant Julià, Ramon Ibars, "neix amb la intenció d'ampliar esdeveniments a la parròquia aprofitant la recent remodelació dels camins".

'El Tomb lauredià' està dirigit a tots els públics amb una edat mínima de participació de cinc anys i no té caire competitiu; de fet, segons ha explicat el sotsdirector de SASECTUR, Òscar Balcells, "aquesta caminada intenta cobrir les necessitats de la gent que li agrada la muntanya però no s'atreveix a fer travesses". Els dorsals se substituiran per passaports que s'hauran d'anar mostrant a cada control d'avituallament per segellar-lo i controlar el pas de tots els participants.

Les inscripcions estaran obertes fins l'11 de juny i es poden realitzar al Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria, a l'Oficina de Turisme o a la pàgina web www.sasectur.com. El preu és de set euros per als majors de 15 anys i cinc euros per als menors de 15, i inclou una samarreta, el passaport i l'arrossada.