Campanya a les xarxes socials i als mitjans de comunicació perquè els conductors no corrin

Per altra banda, els alumnes universitaris del país podran sol·licitar la beca pel pagament de la matrícula fins el 26 d'octubre

L'objectiu és conscienciar amb missatges clars i entenedors, dels perills i efectes de conduir a velocitats inadaptades i dels efectes col·laterals negatius que comporta circular en aquestes condicions, als conductors. Aquesta és la principal motivació que perseguirà la campanya publicitaria que es posarà en marxa des de l'àrea de Mobilitat en els propers mesos, després que aquest dimecres el Govern hagi adjudicat els treballs de disseny, redacció i comunicació de la campanya a l'empresa Moles Disseny per un import de 17.765 euros. També pretén promoure la convivència entre els diferents usuaris de la via pública (vianants, ciclistes, motoristes, etc.). La difusió de la campanya es farà mitjançant diferents suports: xarxes socials, ràdio, televisió, premsa escita i mitjans digitals.

Aquesta campanya se suma a les diferents accions que s'estan realitzant en referència a la seguretat viària des de diferents institucions. En aquest sentit, els darrers mesos s'han instal·lat en diferents punts de la xarxa viària nacional diversos radars els quals tenen per objectiu adaptar la velocitat de circulació a la normativa. Cal tenir present, que actualment el 67% dels desplaçaments de mobilitat que s’efectuen diàriament a Andorra es realitzen amb vehicle privat, 10% amb el transport públic, i el 23% es fan a peu.

La reunió del consell de ministres celebrada aquest dimecres també ha servit per aprovar l’obertura de la convocatòria de la segona edició del concurs guardó 'Olympe de Gouges' per a la promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral. L'esdeveniment, que es va impulsar l’any passat i que va guardonar a Andorra Telecom i a Inlingua, té com a objectiu promoure la igualtat a les empreses tenint en compte les desigualtats que detectades pel Llibre blanc de la igualtat en relació amb la bretxa salarial i la segregació vertical i horitzontal a la feina. El termini per presentar els plans i les mesures d’igualtat corresponents serà fins al 31 de desembre del 2018 i abans del 31 d'agost s'hauran d'enviar les sol·licituds per participar. La concessió del premi s’efectuarà el 8 de març del 2019, dins dels actes per commemorar el Dia de la dona treballadora.

Beques universitàries

Fins al proper 26 d'octubre els alumnes universitaris que estudiïn al país podran sol·licitar l'ajut per al pagament de la matrícula 2018. Aquesta convocatòria es destina a estudiants que es matriculin en un tercer cicle universitari i que justifiquin que no reben cap ingrés mensual brut fix en concepte de nòmina o ingrés similar per import mensual igual o superior a 1.500 euros. La beca preveu el pagament màxim del 50% de l’import de les matrícules ordinàries de tercer cicle i l’import màxim per ajut és de 750 euros. La matrícula s’ha d’haver realitzat entre el 28 d’octubre del 2017 i el 26 d’octubre del 2018. El Govern té previst destinar prop de 3.000 euros.

Licitacions i adjudicacions

El consell de ministres també ha adjudicat la segona fase del subministrament i instal·lació dels equips per a la sonorització del Poliesportiu d’Andorra. Així es dona continuïtat a la feina feta l’any 2017, quan es va millorar la sonorització en gairebé la totalitat de la grada principal. Amb els treballs adjudicats aquest dimecres s’acabarà d’actuar a la grada principal, a la pista, així com en algunes parts de les grades laterals. La contractació mitjançant concurs nacional ha recaigut en l’empresa IN Instal·lacions Integrals per un import de 49.688,86 euros. Es preveu que els treballs estiguin enllestits a finals del proper mes de setembre.

El Govern ha licitat els treballs d’instal·lació d’un sistema de detecció d’incendis a l’edifici de les Boïgues situat a la parròquia d’Escaldes- Engordany, i l’adequació de la il·luminació de l’Arxiu Nacional, situat a la parròquia d’Andorra la Vella. La licitació es fa mitjançant concurs nacional i les ofertes s'han de presentar com a data límit, el 17 d’agost. Finalment l'executiu també ha licitat aquesta dimecres els treballs de tractament de talussos de la xarxa de carreteres del país corresponents a la campanya 2018. En concret s’actuarà en 3 talussos situats a la CG 3 (zona del pont Pla, zona del pont del Comis Vell) i CG 6 (zona del pont del Castellar), per minimitzar el màxim possible el risc de despreniments sobre la plataforma de les vies i indrets concernits.