Campanyes per controlar el compliment de la normativa d'higiene

Entre d'altres aspectes el comú vigilarà que es ruixin les miccions dels gossos

A finals de l’any passat el comú d’Andorra la Vella va aprovar la nova ordinació reguladora de la convivència ciutadana, medi ambient i higiene que suposa, entre d’altres obligacions, que els propietaris de gossos hagin de ruixar els pixums de les seves mascotes a la via pública. En el moment de la seva aprovació el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, ja va destacar que es donaria un temps de marge perquè els ciutadans poguessin adaptar-se a les noves normes i que per tant, no es començaria a sancionar de manera immediata a aquells que incomplissin aquesta normativa. En breu, de fet al llarg d’aquesta primavera, començaran a fer-se campanyes específiques per detectar els infractors i fer incidència per informar de les novetats d’aquesta normativa.

Tal com ja va explicar Astrié seran campanyes com les que fa la policia per als controls d’alcoholèmia, en què s’emfasitzarà el compliment d’aquesta norma. Aquestes concrecions les ha donat el conseller arran d’una pregunta feta per la consellera de PS+I Lídia Samarra en la darrera sessió de consell de comú celebrada aquest dimecres. Samarra volia saber si s’havien imposat sancions des que l’ordinació estava en vigor, a la qual cosa el responsable de Medi Ambient del comú de la capital va respondre de manera negativa. En aquest sentit, va afegir que s’ha decidit esperar que passi l’hivern, ja que la meteorologia complicava l’efectivitat d’aquests controls, però que ara per a la primavera ja estan planificades aquestes vigilàncies. Cal recordar que seran els agents de circulació els encarregats d’imposar aquestes sancions.

Astrié ha incidit en més d’una ocasió que la voluntat d’aquesta nova ordinació és “millorar la convivència” entre la ciutadania. A banda de l’obligació per als propietaris de gossos de ruixar els pixums la nova norma també inclou altres obligacions, com per exemple la dels propietaris de parcel·les a tenir-les en bones condicions. També especifica que els patinets motoritzats i les bicicletes no poden transitar per les voreres.