Publicitat
Publicitat

Canillo fa 'memòria' per Festa Major

El Comú inaugura una exposició a l'edifici del Telecabina amb centenars d'objectes de la història etnogràfica del poble

La Festa Major de Canillo va començar aquest divendres amb el gran repic de campanes i la traca d'inici i posterior sopar i Festa del Jovent -una novetat inclosa per la Quadrilla de Canillo. Aquest dissabte va ser un dia dedicat a les activitats esportives i els infants. Aquest diumenge, però, la festa ha agafat més solemnitat amb la missa de Festa Major amb les autoritats. El plat fort del dia ha estat la inauguració de l'exposició 'La memòria dels objectes', a l'edifici del Telecabina.

La mostra permanent ha estat dissenyada, construïda i instal·lada pels guanyadors del concurs que va publicar el Comú, un equip format per la Fusteria Art de Santa Coloma, la Serralleria Mundial, Mira Audiovisual i Miquel Mercè Arquitecte. Miquel Mercè, de fet ha insistit que s'ha fet una "tasca de recerca important", amb la selecció d'una tercera part de les peces del Fons etnogràfic, "les més representatives de l'època a Canillo i a Andorra".

Per fer-ho, l'equip va parlar amb padrins de la parròquia i va dissenyar unes vitrines que potenciessin les peces. Ara, els objectes que quedaven guardats en magatzems del Comú tindran una nova vida, com ha celebrat la corporació comunal que ha inaugurat l'exposició aquest diumenge. Les peces es poden trobar al vestíbul de l'edifici del Telecabina, en vitrines de ferro fos seleccionat expressament i que s'ha deixat en estat natural. A part s'hi troben explicacions i banderoles informatives. En èpoques de màxima afluència al telecabina es poden traslladar a altres llocs de l'edifici.

A banda d'aquesta inauguració, durant la tarda d'aquest diumenge hi haurà una cercavila de gegants, que comptarà amb la presència dels de la Seu d'Urgell, Sant Julià de Lòria i els amfitrions. Les activitats destinades a potenciar la cultura popular es complementaran amb l'actuació dels esbarts Laurèdia, de les Valls del Nord i d'Andorra la Vella, una actuació dels Castellers d'Andorra i un correfoc a càrrec de la Colla de Diables d'Andorra. Pel que fa a la proposta musical, vindrà de la mà del grup Buhos.

La Festa Major continuarà aquest dilluns amb un programa ben atapeït. El XIXè Concurs de cuina, enguany dedicat a l'elaboració de coques salades i dolces, serà un dels plats forts. A primera hora de la tarda es disputarà el segon concurs 'Mira qui salta!' a la piscina del Palau de Gel, que com l'any passat, imitarà un conegut programa de televisió i premiarà el millor salt des d'un trampolí.