Publicitat
Publicitat

Canillo vol fer del nucli antic un nou atractiu turístic

El Comú de Canillo convoca un concurs d'idees per tal d'embellir i "endreçar" el nucli antic

El Comú de Canillo vol embellir i "endreçar" el nucli antic per tal de convertir-lo "en un atractiu turístic i visitable". Així ho ha explicat a l'ANA el conseller d'Obres i Medi Ambient canillenc, Salvador Brillas. Per aquest motiu, el Comú ha engegat, per segon any consecutiu, un concurs nacional d'idees per tal que empreses i professionals de l'arquitectura presentin les seves propostes. L'any passat, el concurs va quedar desert i Brillas confia que enguany hi hagi més ofertes i es pugui adjudicar.

El Comú vol aprofitar el fet que cal aixecar el paviment per actuar en els serveis soterrats i separar les aigües del nucli antic per tal de millorar l'aspecte de la zona quan calgui refer els carrers després de les obres. Brillas ha remarcat que el grau de millora s'establirà en funció de les propostes que es presentin al concurs.

Tot i això, s'apunta a la modificació de la pavimentació, la millora de l'enllumenat públic i la renovació del mobiliari urbà com a principals tasques a realitzar. A banda, Brillas també apunta a la possibilitat de fer per a vianants alguns carrers del nucli antic per tal de fomentar-ne l'atractiu i afavorir que la gent hi vulgui passejar. Tot plegat, amb l'objectiu de "donar una altra imatge" a la zona i fer-la més atractiva als visitants.

El Comú no ha volgut fixar un topall econòmic a aquesta millora, ja que vol esperar a tenir les propostes. "No ens hem posat un límit, ja que volem arribar al màxim possible de millora", ha afegit Brillas. El que sí que tenen clar és que caldrà fer-ho en diverses fases, tant per fer-ho viable econòmicament com per no generar grans afectacions a la zona.

Així doncs, el Comú treballa amb la perspectiva que "com a mínim", els treballs s'allarguin durant tres exercicis, tot i que no es descarta que en calguin més. El termini per presentar candidatures finalitza a mitjans d'abril i de moment no se n'ha formalitzat cap. Tot i això, Brillas ha constatat que habitualment "es presenten totes a última hora".