Canillo ofereix allotjament gratuït als temporers

Mossèn Ramon ha cedit el casal Sant Cerni i una borda a Meritxell, uns espais capaços d'acollir fins a 30 persones

Davant la possibilitat que els temporers allotjats a Canillo es puguin quedar sense allotjament, ja sigui pel venciment del contracte de lloguer o per la incapacitat econòmica de pagar-lo, Mossèn Ramon ha posat a disposició del comú de Canillo, de manera gratuïta, el casal Sant Cerni, ubicat al cast antic del poble, i una borda, a Meritxell. Tots dos espais tenen la capacitat d'acollir fins a 30 persones, tal com ha indicat el comú a través d'un comunicat.

A més, la corporació comunal ha volgut agrair l'oferiment d'aquest allotjament a Mossèn Ramon i també als hotels de la parròquia que continuen allotjant i proporcionant els àpats sense cost als seus empleats que formen part del col·lectiu de temporers, que es troben amb l'acabament sobrevingut de la temporada d'hivern i amb la impossibilitat de retornar al país d'origen pel tancament de fronteres davant l'emergència sanitària de la Covid-19. En aquest sentit, el comú també es posarà en contacte amb totes les empreses que gestionen apartaments turístics ubicats a la parròquia per sol·licitar-los la seva col·laboració.

D'altra banda, el comú ha habilitat el correu electrònic temporers@canillo.ad i el telèfon 753 642 perquè els temporers que necessitin ajuda s'hi posin en contacte. També, segons explica en el comunicat, aquest dimarts enviaran tota aquesta informació als temporers dels quals es disposa de les seves dades de contacte facilitades pel Govern.