Publicitat
Publicitat

Cap a l'Illa de la Reunió

Aquest viatge, que té una durada de dues setmanes i enguany compta amb un total de 22 infants,  s'emmarca dins l'agermanament que des de fa anys manté la parròquia d'Escaldes amb l'illa francesa de l'oceà Índic

Repàs d'última hora de l'equipatge, moltes abraçades i alguna llàgrima que altra. Aquestes han estat les escenes més repetides que s'han viscut, aquest dissabte al matí al Parc de la Mola, durant l'acomiadament dels 22 nens i nenes d'Escaldes que han marxat en direcció cap a l'Illa de la Reunió. Durant tot aquest viatge, que té una durada de dues setmanes i s'emmarca dins l'agermanament que des de fa anys manté la parròquia d'Escaldes amb aquesta illa francesa ubicada a l'oceà Índic, els infants d'Escaldes, amb edats compreses entre els 10 i 12 anys, estaran acompanyats per quatre monitors del Comú i dos consellers. En aquest sentit, la cònsol major d'Escaldes, Trini Marín ha recalcat que "aquest intercanvi de cultures és molt positiu" i ha detallat que "resulta molt curiós veure com bona part dels pares i mares que estan acomiadant avui els seus fills han passat també per la mateixa experiència anys enrere". Quant a les activitats que realitzaran els nens de la parròquia, Marín ha detallat que a l'Illa de la Reunió "ara mateix és ple estiu" i, per tant, tal com ha indicat, els infants escaldencs no només coneixeran la cultura de la zona, sinó que també tindran temps per gaudir de les seves platges i practicar activitats com ara el submarinisme.

Quant al viatge, la cònsol major d'Escaldes ha insistit que "els pares i mares han d'estar molt tranquils perquè els nens van molt ben acompanyats per un grup de treballadors del Comú molt experimentats" i ha afegit que "els esperen unes quantes hores de trajecte, ja que abans d'arribar a l'Illa de la Reunió, faran escala a Toulouse i París".

Per la seva banda, Marc Abelló, un dels quatre monitors que acompanya els infants, ha destacat que "aquest intercanvi de cultures és molt enriquidor per a tots els nens, ja que tornen amb un molt bon record i coneixent una altra cultura". Quant a la data escollida, Abelló ha detallat que "els nens de l'Illa de la Reunió venen durant la temporada d'esquí i nosaltres anem a partir d'octubre, ja que és la temporada de més calor i és quan es poden practicar bona part de les activitats aquàtiques que ofereix la zona".