Publicitat
Publicitat

El Casal Calones, deu anys d'integració al Centre Històric

Al voltant de 500 persones han participat en les diferents activitats que s'han organitzat durant tot el diumenge

El Comú d'Andorra la Vella ha complert el seu objectiu de dinamitzar el Centre Històric durant la celebració del 10è aniversari del Casal Calones. Centenars de persones han participat en les diferents activitats que s'han organitzat durant tota la jornada del diumenge als carrers del barri antic.

La projecció del documental 'El camí del foc', la cantada de la Coral de la Casa Pairal, el ball del Contrapàs a càrrec del grup de ball de la Casa Pairal, l'actuació de l'Esbart Dansaire, o l'actuació dels Castellers d'Andorra i de la Colla Jove dels Xiquets de Valls, han estat algunes de les activitats que han omplert el barri antic de visitants. Pot ser l'arrossada popular, que ha tingut lloc a l'aparcament del Consell General, ha estat una de les activitats més multitudinàries amb el repartiment de 500 racions.

El cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta diada, i s'ha mostrat molt satisfet amb el funcionament del Casal Calones, un servei que, "fa deu anys quan va començar era una prova i s'esperava que funcionés, però ara és un èxit, s'ha integrat a la vida del Centre Històric". A més, ha afegit que la relació entre els usuaris, el Casal Calones i el Centre Històric ja està molt consolidada.

Actualment, el Casal Calones dóna compliment a les necessitats bàsiques de la gent gran, com ara menjador, menjar a domicili o pisos socials. En total, una setantena de padrins es beneficien del servei, i hi ha gent en llista d'espera.