Catalunya prorrogarà una setmana les últimes restriccions anticovid

S'allargarà el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana

Davant de les males dades d'evolució de la pandèmia, la Generalitat de Catalunya ha decidit allargar una setmana més les últimes restriccions anticovid aprovades, que inclouen el confinament municipal diari, el tancament del comerç no essencial els caps de setmana i el tancament dels centres comercials. En principi, aquestes mesures s'havien d'aplicar durant deu dies des del dia 7 de gener, però, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l'ARA, el Procicat té previst allargar-les una setmana més.

Els detalls de la mesura es donaran a conèixer aquest migdia en la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat.

El Govern ja havia admès en el moment d'entrar en vigor les noves restriccions que tenia sobre la taula la possibilitat d'aplicar-les durant més de deu dies amb l'objectiu d'intentar frenar la corba de contagis.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat en una entrevista a la Cadena SER Catalunya que era "previsible" que les restriccions s'allarguessin perquè les xifres són "preocupants". A Barcelona, ha dit, ja hi ha gairebé mil contagis nous al dia, i això acaba arribant a les UCI. Colau,de fet, ha previst que les restriccions s'allargaran encara més d'una setmana.