Catorze dies de festa el 2020

Seran els mateixos que l'any 2019

El ministre portaveu Eric Jover ha fet públic aquest dimecres, després del consell de ministres, el decret del calendari laboral per a l'any 2020 que estipula 14 dies festius pel que fa als sectors de la construcció, les indústries en general, les oficines, els establiments bancaris, les perruqueries, el transport i la distribució de mercaderies, i els serveis no relacionats directament amb el turisme. Segons Jover, "aquests festius són de compliment obligatori, retribuïts i no recuperables". Pel que fa al sector del turisme, el ministre portaveu ha indicat que "tindran els mateixos dies festius, però caldrà negociar-ho amb la direcció".

D'aquesta manera, els 14 dies festius pel calendari del 2020 són: l'1 de gener, Cap d'Any; el 6 de gener, Reis; el 24 de febrer, Carnaval; el 14 de març, el Dia de la Constitució; el 10 d'abril, Divendres Sant; el 13 d'abril, Dilluns de Pasqua; l'1 de maig, Festa del Treball; l'1 de juny, Dilluns de Pentecosta; el 15 d'agost, Assumpció; el 8 de setembre, Nostra Senyora de Meritxell; l'1 de novembre, Tots Sants; el 8 de desembre, la Immaculada Concepció; el 25 de desembre, Nadal, i el 26 de desembre, Sant Esteve.

Segons el Govern, "aquestes festes són de compliment obligatori, retribuïdes i no recuperables com també els dies que fixin els comuns de les parròquies fins a un màxim de quatre".

Ajudes per a les federacions

En el mateix consell de ministres ha aprovat les ajudes pel 2019 de les federacions esportives legalment constituïdes. El Govern ha atorgat un total de 87.330,97 euros per a les tretze federacions que tindran com a objectiu finançar els programes esportius vinculats a la preparació dels Jocs dels Petits Estats que es portaran a terme el proper 2021, així com els programes esportius que no van ser finançats mitjançant l'atorgament de subvencions de la darrera convocatòria. D'aquesta manera, s'han entregat diverses subvencions a les federacions següents: Federació andorrana de canoa caiac, d'esports de gel, de fitness, de patinatge, de tenis taula, de boxa, de wu-shu kung-fu, d'atletisme, de natació, de judo, de gimnàstica, de voleibol i de karate.

Les beques Fulbright

D'altra banda, el ministre Jover ha informat de "l'obertura de la convocatòria de beques Fulbright per al curs acadèmic 2021-2022". Cal recordar que la beca Fulbright és una ajuda educativa destinada a graduats que volen continuar els estudis de nivell màster i doctorat en una institució d'ensenyament superior dels Estats Units d'Amèrica. El termini de presentació acabarà el 8 de maig del 2020. Les sol·licituds s'han d'adreçar al comitè bilateral Fulbright o al ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.