Publicitat
Publicitat

Centenars de persones animen la 'Purito' en els ports andorrans

Amb un temps de 5 hores i 51 minuts, el primer ciclista a finalitzar el recorregut llarg, ha estat el guipuscoà, Luis Maria Urizar, que ha definit la marxa com "la més dura que he fet mai"

Centenars de persones s'han aplegat durant tot aquest diumenge en els diferents ports andorrans per animar als més de 2.000 ciclistes que han pres part de la segona edició de la 'Purito Andorra'. Després de celebrar una multitudinària sortida des de Sant Julià, tots els participants, que han traçat de forma simultània els tres recorreguts diferents, de 22, 80 i 145 quilòmetres respectivament, han iniciat la pujada als diferents ports del Principat, com ara el de la Comella, el de la Gallina o el dels Cortals d'Encamp, punt en què es trobava la zona d'arribada.

El primer a finalitzar el recorregut llarg, amb un temps de 5 hores i 51 minuts, ha estat el guipuscoà, Luis Maria Urizar, mentre que el segon, a poc més de dos minuts, ha estat el bilbaí, Raul Portillo, ciclista vencedor en la cronoescalada celebrada aquest dissabte. Un cop creuada la línia d'arribada, ambdós ciclistes, habituats a competir per tot el Pirineu, han assegurat que la 'Purito' ha estat la prova "més dura i a la vegada bonica" que han fet fins al dia d'avui. També, han destacat el gran ambient que s'ha viscut en tots els ports, no només pels nombrosos espectadors que han animat sense descans en les diferents pujades, sinó també pel suport que els hi han donat altres participants de recorreguts més curts quan eren avançats.

Joaquim Rodríguez, que ha fet el recorregut a un ritme molt més suau per poder gaudir de la jornada, ha arribat als Cortals d'Encamp, sota una gran ovació, passades les quatre de la tarda. Un cop finalitzat el recorregut, el ciclista resident a Andorra s'ha mostrat "molt feliç i satisfet" pel transcurs de la marxa i tot i reconèixer que de cara al futur "encara ens agradaria créixer una mica més", ha recalcat que "si aconseguim repetir els 2.000 participants, ja serà tot un èxit". Tot i això, ha remarcat que "el més important" és assimilar l'èxit aconseguit amb l'edició d'aquest any.

Per la seva banda, Àngel Edo, com un dels membres de l'organització, ha assegurat que la primera valoració de la segona edició "és molt positiva" i, a més, ha recalcat que enguany "el participant ha posat molt de la seva part per millorar encara més el funcionament de la prova". Amb tot, durant el transcurs de la marxa s'han hagut de lamentar dos accidents "lleus", segons ha precisat el mateix Edo. En ambdós casos, s'ha pogut activar el protocol de seguretat "sense cap tipus de problema", ha indicat.

Finalment, el consòl major d'Encamp, Jordi Torres, també ha coincidit que la primera valoració "és molt positiva" i ha afegit que després de constatar com s'ha doblat el nombre d'inscrits, "es demostra que Andorra s'està posicionant dins el món del ciclisme i creiem que és la línia a seguir". Torres també ha destacat que el servei del Funicamp, gratuït durant tot el dia, ha aconseguit una xifra "record" de més de 2.000 passatges.